KNVI-Noord webinar | Artificial Intelligence | 29 juni van 16:00-17:00

Alle nieuws

KNVI-Noord webinar | Artificial Intelligence | 29 juni van 16:00-17:00

Artificial Intelligence: niet zelf het wiel uitvinden maar nauw samenwerken! Maak kennis met de AI-HUB Noord

26 mei 2021

Jan Post, hoogleraar Digital Fabrication aan de RUG en Director Strategic Partnerships bij Philips, is de kwartiermaker voor de in 2020 opgerichte Artificial Intelligence-hub in Noord-Nederland. Dit is een nieuwe netwerkorganisatie die bedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties die werken met Artificial Intelligence (AI) samenbrengt. Als kwartiermaker is Jan bezig bestaande samenwerkingsverbanden te verstevigen en uit te bouwen. Verregaande samenwerking biedt volgens hem grote voordelen, in de vorm van een gunstiger vestigingsklimaat of kans op extra financiering voor onderzoek en ontwikkeling.

In het webinar van 29 juni 2021 vertelt Jan Post ons over de totstandkoming van de AI-HUB Noord en het belang daarvan. Daarbij komen vragen aan de orde als: Wat is de toegevoegde waarde van de hub voor burgers en het bedrijfsleven? Waarom is Artificial Intelligence geen doel op zichzelf? Wat zijn SMART Industries en welke rol speelt AI daarin? Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Jan zien wat AI betekent voor een bedrijf als Philips.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media