Bestuursblog Juli '21: Er komt een droge periode aan

Alle nieuws

Bestuursblog Juli '21: Er komt een droge periode aan

Het zomerdipje is bijna aangebroken. Traditioneel is de maand augustus de periode waarin mensen met vakantie gaan of in ieder geval even niet met werk-gerelateerde zaken bezig zijn. Voor de meeste verenigingsactiviteiten is dit dan ook een “droge” tijd, het heeft weinig zin om grootschalige events op te zetten. Dus ook de KNVI maakt even pas op de plaats.

28 juli 2021

In Augustus hebben we dan ook geen Super Tuesday. Maar wel een bereleuke zelfreflectie-workshop, waarin je aan de gang kunt met de CV-tool van de KNVI, onder de bezielende aansturing van een paar ervaren KNVI leden. Als je toch al van plan was deze zomer wat tijd te besteden aan nadenken over jezelf, dan is dit een mooie gelegenheid.

Als verenigingsbestuur hebben we ook wat tijd besteed aan onszelf. We zijn op donderdag 22 juli voor het eerst sinds een jaar (!!) weer fysiek bij elkaar geweest, in Ottenhome aan de Loosdrechtse Plassen (wat overigens een zeer fijne locatie is). Wat was het geweldig om elkaar weer te zien, bij te kletsen en grappen te maken, zonder het eeuwige “je staat op mute” of “je camera valt uit”. We hebben ook live kennis gemaakt met een kandidaat-bestuurder, die een vergadering meedraaide, op proef. Interessant en vooralsnog een fijne aanvulling. Later in het jaar daarover meer.

Deze vergadering was er eentje vóór de zomerstop, dus naast het blije ontmoeten stonden er ook wel wat bestuurlijke zaken op de agenda. Zo hebben we bijvoorbeeld gesproken over het verenigingseigen archief, wat ontsloten maar ook opgeruimd moet worden. Een specialistische klus, maar laten we nou een heel aantal van deze specialisten in onze vereniging hebben. Een oproep met daarin een hulpvraag wordt dan ook binnenkort op onze kanalen geplaatst.

Een ander onderwerp waren de grote events in het najaar, te weten de srvision days  en het Smart Humanity event. Voor srvisiondays is de promotiemachine van start gegaan, het belooft weer een geweldig event te worden, met veel gasten uit binnen- en buitenland en een rijkgevuld programma. Het Smart Humanity event zal zich vooral gaan richten op de ontmoeting en staat wat inhoudelijke vormgeving betreft nog in de steigers. De datum zal in de eerste week van November zijn.

De samenwerking met de Rijksoverheid heeft in juli vaste vorm aangenomen middels het tekenen van een intentieverklaring. De RDDI en de KNVI gaan elkaar versterken op het gebied van de kennisdeling, waarvan we tijdens deze vergadering de praktische uitvoering met elkaar hebben besproken. Een prachtige aanvulling op ons aanbod aan de leden en een mooie invulling van onze opdracht als bestuur.

We hebben de avond afgesloten met mijmerend staren over de Loosdrechtse Plassen. We wensen iedereen een mooie zomer en zien jullie graag terug in September.

Voor nu, blijf gezond en tot de volgende keer.

Hartelijke groet namens het verenigingsbestuur,

Sandra de Waart

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media