Oproep aan jou / het bedrijfsleven: Wil jij invloed uitoefenen op goed opgeleide mbo-ict’ers?

Alle nieuws

Oproep aan jou / het bedrijfsleven: Wil jij invloed uitoefenen op goed opgeleide mbo-ict’ers?

Bedrijven zijn dringend op zoek naar ICT-talent. Daarom is het van belang dat ICT-opleidingen en de vraag uit de markt goed op elkaar aansluiten. Welke actuele kennis en vaardigheden moet een afgestuurde mbo’er in de ict hebben?

18 november 2022

Op dit moment worden er ruim 23.000 studenten opgeleid tot Software developer (n4)IT infrastructure and devices (n3 en n4) en Medewerker ICT support (n2). De scholen baseren hun onderwijs op deze zogeheten kwalificatiedossiers. Deze ICT-dossiers zijn nu aan een update toe en we vragen jou om hier aan bij te dragen! Je kennis is hard nodig om mbo-ICT’ers een goede start te bieden op de arbeidsmarkt door op te leiden waar bedrijven om vragen.

Expertgroep Software of It systems and devices
Begin oktober hebben experts uit het onderwijs en bedrijfsleven met elkaar besproken wat de voornaamste ontwikkelingen in de ICT werkvelden Software, IT systems and devices en ICT Support zijn en welke kennis en vaardigheden een afgestudeerde mbo’er moet hebben. De komende maanden gaan we met de opgehaalde informatie aan de slag om de kwalificatiedossiers te vernieuwen. Daarvoor is SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) op zoek naar experts uit het bedrijfsleven die in een expertgroep willen meedenken over de vernieuwing van het kwalificatiedossier Software of It systems and devices. Deze expertgroepen komen drie tot vijf keer bij elkaar in de periode december 2022 - mei 2023, online of offline.

Wil je hier een bijdrage aan leveren? Meld je dan aan bij m.vankoeveringe@s-bb.nl. Je ontvangt dan meer informatie over de expertgroep.

>> Zie ook ter informatie het nieuwsbericht en de eerdere oproep van 14 maart

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media