Bestuursblog December '21: Keep going! Of in goed Nederlands: Doorzetten!

Alle nieuws

Bestuursblog December '21: Keep going! Of in goed Nederlands: Doorzetten!

Letterlijk tijdens het schrijven van deze bestuursblog komt het bericht: lockdown vanaf 19 december tot en met 14 januari. Tenminste tot dan. En daarna zien we wel weer. Ik dacht meteen aan een quote van Winston Churchill: “If you are going through hell, keep going”. Want los van alle meningen, opinies, polarisaties, spanningen en uitdagingen is er maar één ding echt waar: we moeten door. Elke dag weer. En als het aan de KNVI ligt, nog steeds met veel liefde voor het vak en de belofte dat we elkaar versterken en verrijken

21 december 2021

Op donderdag 16 december sloot het verenigingsbestuur 2021 af, met de laatste vergadering van het jaar. We hebben teruggeblikt op 2021 en we hebben de bestuursdoelen die we ons aan het begin van dat jaar gesteld hadden vergeleken met de behaalde resultaten. We waren niet ontevreden over de realisatie van de Super Tuesdays, die belofte hebben we gehouden. Ook de belofte van de nul-begroting lijkt goed uit te pakken, al heeft het snijden in bepaalde kosten wel pijn gedaan. We hebben gelukkig sponsoring kunnen vinden om projecten op touw te zetten, die daardoor niet meer op de kosten drukten. Stichting GO Fonds heeft o.a. bijgedragen aan de doorontwikkeling van de acceptatie van de PE-punten en aan het e-Zine voor het 75-jarig bestaan van OD.

Samen met KIA hebben we gewerkt aan de innovatie van de archieffunctie, een meerjaren-traject waar waardevolle adviezen voor de archiefsector vorm krijgen. Stichting Competens (voorheen Stichting Exin) heeft de KNVI o.a. ondersteund bij de vertalingen van de Multidisciplinaire aspecten-reeks van de IG IT & Recht en bij kennis en talentontwikkeling van Young Professionals. Wij zijn als bestuur heel blij met de goede relatie met deze partijen en we zijn ze dankbaar voor de mooie samenwerking en ruimhartige ondersteuning.

Wat ook goed gelukt is in 2021, is de samenwerking met andere verenigingen en organisaties in en aan de randen van het vakgebied.  Dit leidt vaak tot verrijking van de wederzijdse agenda’s door het delen van events en van nieuwsberichten. Meer plezier en meer keuze voor de KNVI leden.

We hebben ook vooruitgekeken naar 2022 en naar de beloftes die we kunnen doen. De ontwikkelingen rondom het covid-19 virus maken veel planningen onzeker, maar zoals gezegd “If you are going through hell, keep going!”. En dat doen we dan ook. Als bestuur met de belofte van de Super Tuesdays in 2022, altijd online, altijd de eerste dinsdag van de maand (behalve in januari, vanwege alle online nieuwjaarsborrels). En ook de IG’s en de Regio’s zetten door, in de agenda voor 2022 staan al de nodige events, soms zelfs al hele themareeksen.

De KNVI is de beroepsvereniging voor professionals in informatiemanagement, informatiebeheer en informatietechnologie. Deze professionals, jullie, de leden, helpen met jullie werk andere mensen om zo goed mogelijk om te gaan met technologie, met informatiestromen en met informatieontsluiting. De huidige tijden maken duidelijk hoe ontzettend belangrijk het is om dat goed te doen. Blijf daarmee doorgaan, keep going, blijf elkaar versterken, blijf ontwikkelen, blijf delen. En wees trots op jezelf, wij zijn het op jullie.

Namens het verenigingsbestuur hele fijne feestdagen en een fantastisch 2022 gewenst.

Sandra de Waart
Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media