Een noodkreet voor de politieke partijen vanuit de KNVI

Alle nieuws

Een noodkreet voor de politieke partijen vanuit de KNVI

Binnen onze samenleving is digitale communicatie en interactie van vitaal belang. Zeker nu het merendeel van die communicatie en interactie vanuit huis moet. Helaas constateren wij dat veel digitale kennis vertrekt uit de Tweede Kamer met de komende verkiezingen. Dit betekent dat de nieuwe Commissie Digitale Zaken haar initiatiefnemers en daarmee de ICT-kenners van de Tweede Kamer verliest. Wie gaat dat gat opvullen?

10 februari 2021

De KNVI ondersteunt de komst van de Commissie Digitale Zaken volledig. Wij hopen dat de commissie haar taak oppakt en naar behoren uitvoert. ICT kennis is naar onze mening essentieel om het land goed en kundig te besturen. Als die kennis niet of beperkt aanwezig is in de Tweede Kamer, kunt u, de politiek, ICT-projecten niet toetsen, is er te weinig kennis om de technologieagenda van Nederland vorm te geven en is er beperkte kennis om de ICT-sector te laten groeien. Daarnaast lopen we extra risico voor besluitvorming over de juiste maatregelen tegen nationale en internationale digitale dreigingen.

De KNVI is een onafhankelijke beroepsvereniging van professionals in Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening. Daarnaast is KNVI ook een community van 7000 betrokken professionals. Dagelijks werken wij aan het ontwikkelen, onderhouden en ondersteunen van onze digitale informatiesamenleving. Dat doen we door optimale dienstverlening te leveren, de vitale infrastructuur in stand te helpen houden en verder te ontwikkelen, websites en applicaties betrouwbaar te maken en ons vakgebied verder te brengen. Kundige opdrachtgevers in de politiek zijn daarbij van essentieel belang. We zijn als vereniging dan ook altijd bereid hieraan een actieve bijdrage te leveren. Dus beste Tweede Kamer, beste Algemene Bestuursdienst,  beste CIO-Rijk: We denken graag mee. Mochten we u nog niet benaderd hebben – u mag ons ook alvast even bellen.
 

Deze noodkreet wordt onderschreven door:

Guido Rademakers - Voorzitter KNVI Regio Utrecht & Voorzitter beleidsraad
Liesbeth Ruoff -  Fellow KNVI & Voorzitter KNVI Interesse Groep Digital Skills
Anita Bosman - Voormalig Boardmember KNVI
Klaas Brongers - Bestuurslid Raad van advies KNVI
Frank de Gast - Voorzitter KNVI Regio Noord Holland
Frank van Geffen – Bestuurslid KNVI Interesse Groep Process Mining & Voorzitter Interesse Groep Open the Blackbox
Jacko de Groot – Bestuurslid KNVI Interesse Groep SOD & Lid Beleidsraad KNVI
Eric Kokke - Board Member KNVI
Victor de Pous - Bestuurslid KNVI Interesse Groep IT en Recht
Leon Strous – KNVI Fellow & IFIP Past President
Serge Wallagh - Bestuurslid KNVI Interesse Groep IT en Recht


Deze noodkreet is opgesteld door Liesbeth Ruoff (liesbeth.ruoff@knvi.nl) en Guido Rademakers (gmj.rademakers@gmail.com).

 

Bronnen:

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/7127567/250449/bryan-fox-it-uit-zorgen-over-ict-kennis-politiek.html

https://www.agconnect.nl/artikel/digitale-kaalslag-deze-it-politici-verlaten-de-tweede-kamer

https://www.agconnect.nl/artikel/tweede-kamer-krijgt-vaste-commissie-digitale-zaken

https://www.agconnect.nl/artikel/kamer-moet-ophouden-met-huilen-over-ict-maar-iets-doen

https://www.trouw.nl/nieuws/d66-kamerlid-kees-verhoeven-er-is-gewoon-geen-kennis-over-ict-bij-kamerleden~b59ea047/

https://www.agconnect.nl/artikel/branche-gaat-politici-over-digitalisering-leren?

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media