KNVI en KIA geven samenwerking een officieel tintje

Alle nieuws

KNVI en KIA geven samenwerking een officieel tintje

Met de aanstelling van KNVI-lid Gert Zwagerman als stuurgroeplid binnen Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) heeft de samenwerking tussen beide organisaties een officieel tintje gekregen.

2 juni 2020

Met de aanstelling van KNVI-lid Gert Zwagerman als stuurgroeplid binnen Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) heeft de samenwerking tussen beide organisaties een officieel tintje gekregen. Een logische ontwikkeling gezien de activiteiten en doelstellingen waarbij zowel de KNVI als KIA zich richten op kennisuitwisseling binnen het vakgebied.

Op dit moment ligt de nadruk bij KIA nog op het archief. Met toetreding van Gert Zwagerman vanuit de Interessegroep SOD (Informatiebeheer bij de overheid) kan het aanbod van activiteiten en kennisuitwisseling binnen KIA meer in evenwicht komen en zo het hele thema ‘duurzaam toegankelijk maken van informatie’ behandelen. Ook zal de KNVI onderwerpen en sprekers aandragen voor de verschillende KIA-bijeenkomsten die regionaal plaatsvinden en helpen bij de promotie daarvan. De drie vakbladen waar de KNVI nauw bij betrokken is - AG Connect, IP en Od - kunnen daar bijvoorbeeld een rol bij spelen. Omdat de KNVI natuurlijk een breder publiek bedient dan KIA, kan de samenwerking ook een mooie aanzet zijn om aanpalende vakgebieden te betrekken bij Informatiebeheer en Archief vraagstukken.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media