Oproep: Wil jij meedenken over Quantum Computing? We kunnen je hulp goed gebruiken!

Alle nieuws

Oproep: Wil jij meedenken over Quantum Computing? We kunnen je hulp goed gebruiken!

We zoeken vanuit de KNVI een of twee leden die namens de KNVI kunnen bijdragen aan het vervolmaken van de Position Paper over Quantum Computing namens de KNVI.

6 oktober 2023

De KNVI is een van de sponsoren van de internationale werkgroep rondom Quantum Computing: het IFIP Domain Committee on Quantum Computing (DCQC), opgericht in januari 2022. Deze groep heeft als doel een POSITION PAPER aan de samenleving te presenteren dat de rol van informatieprofessionals (en daarmee IFIP) in deze nieuwe technologie moet onthullen.

Quantum Computing is de nieuwste vooruitgang op het gebied van computer- en informatieverwerking. Met een position paper worden de verschillende gevolgen voor bedrijven, de samenleving en de mogelijke implicaties voor beleidsmakers geanalyseerd. Dit wordt gedaan vanuit het oogpunt van duurzaamheid en het milieu, de mogelijke verbindingen op wereldschaal en de noodzaak van een mensgerichte visie.

De KNVI heeft als input de analyses van het Rathenau Instituut gedeeld met deze werkgroep:
>> https://www.rathenau.nl/en/digitalisation/wider-debate-quantum-technology-imperative
>> https://www.rathenau.nl/sites/default/files/2023-08/Scan_Quantum_Technology_in_Society_Rathenau_Instituut.pdf

Oproep: wil jij meedenken over Quantum Computing? Laat het ons weten!
We zoeken vanuit de KNVI een of twee leden die namens de KNVI kunnen bijdragen aan het vervolmaken van de Position Paper namens de KNVI. Concreet houdt dat in het reviewen van de concepten en het deelnemen aan een online sessie samen met professionals uit de hele wereld om de position paper te vervolmaken. Prof. dr. Dimiter Velev is de voorzitter van de internationale werkgroep. Interesse? Laat het even weten via info@knvi.nl

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media