Bestuursblog april '22: Afrekenen met 2021

Alle nieuws

Bestuursblog april '22: Afrekenen met 2021

Het jaar 2022 is al even bezig en als vereniging schudden we langzaamaan de corona- beperkingen van ons af. Financieel schudden we ook onze veren; hoe hebben we het gedaan in 2021? Beetje saaie...

15 april 2022

In de maand maart maakt de financiële afdeling van ons bureau de balans op van het vorige jaar, zodat we die op de ALV in mei kunnen presenteren en vooral duiden. In de bestuursvergadering van maart hebben we al een eerste blik mogen werpen op de voorlopige jaarcijfers en het lijkt erop, dat we zwarte cijfers kunnen schrijven. Dat zeg ik wel met de nodige voorzichtigheid, want finaal zijn de cijfers nog niet. Maar het lijkt erop dat het strenge uitgavenbeleid, het aanbrengen van focus in de landelijke events en de ombuigende trend in de ledengroei hun effect gaan hebben.

We weten dat het voor onze actieve leden, de vrouwen en mannen die de events organiseren, helemaal niet fijn was om de hand op de knip te moeten houden. Tenslotte willen we allemaal die leuke events voor onze leden (en belangstellenden) verzorgen, willen we waarde toevoegen en willen we de vereniging laten knallen. En gelukkig lukt dat ook nog steeds met het strengere beleid, kijk maar naar de volle agenda en de inschrijvingen op de events. Een superknaller was natuurlijk het srvisiondays event begin april. Goed bezocht, geweldige sprekers & workshops en strak georganiseerd. Een van de grootste events van de KNVI en hopelijk volgend jaar weer op de schaal die we kennen van vóór de corona.

Bestuurlijk hebben we in april vooruitgekeken, over de jaargrens heen. We hebben met elkaar in een workshop onderzocht, welke centrale thema’s op het gebied van informatiemanagement, informatietechnologie en informatievoorziening we landelijk willen agenderen. Wat betekent ‘agenderen’ dan letterlijk? Dat betekent dat we publicaties, events, boeken en andere uitingen op het terrein van dat thema stimuleren en dat we kopstukken van de vereniging vragen om zich op dat thema uit te spreken. Dat maakt de KNVI herkenbaar en geeft ons goede handvatten voor zichtbaarheid en aantrekkingskracht voor nieuwe leden.

We zijn uitgekomen op ‘houdbaarheid van informatiesystemen’ en zijn nu bezig met de verdere uitwerking hiervan. Wil je input leveren op dit thema of heb je interesse om mee te denken, dan kun je contact opnemen met aspirant-bestuurslid Rian van Heur, die de Marketing & Communicatie portefeuille onder zich heeft en zich bezighoudt met de uitwerking van dit thema.

Als afsluiter nog een saai bestuursding: de contributieronde is weer geweest, wat even een dip in de ledenaanwas veroorzaakte. Er zijn altijd leden die vergeten zijn op het juiste moment (vóór 1 december) op te zeggen en die dat pas in het nieuwe jaar melden. Hierdoor zijn ze het hele jaar 2022 nog wel lid en we hopen dan, dat ze die resterende tijd wel nog genieten van alles wat de KNVI te bieden heeft.

Voor nu wens ik iedereen een fijne voorjaarsvakantie!

Namens het verenigingsbestuur

Sandra de Waart

Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media