De zomer van 2020

Alle nieuws

De zomer van 2020

Het wordt mooi weer, eindelijk een echte zomer. Met veel zon en een zwoele wind en… wacht even, even Buienradar checken. Oh nee, toch niet, nu gaat het weer regenen overmorgen. Dan maar niet dat ene uitje met het gezin plannen. Wat is het toch onbetrouwbaar dat weer, maar mooi dat we real-time, online al die wisselingen kunnen volgen. Lang leve de snelle data-verbindingen en de knappe koppen die de boel in de lucht houden. Benieuwd naar wat Sandra de Waart, secretaris van KNVI namens het verenigingsbestuur verder te vertellen heeft? Lees hier haar column.

30 juli 2020

Het wordt mooi weer, eindelijk een echte zomer. Met veel zon en een zwoele wind en….wacht even, even Buienradar checken. Oh nee, toch niet, nu gaat het weer regenen overmorgen. Dan maar niet dat ene uitje met het gezin plannen. Wat is het toch onbetrouwbaar dat weer, maar mooi dat we real-time, online al die wisselingen kunnen volgen. Lang leve de snelle data-verbindingen en de knappe koppen die de boel in de lucht houden.

Dat geldt ook voor alle Covid-19 cijfers. Hier een lokale haard, daar een opleving, alles in grafieken en pie-charts en trendlijnen en bij voorkeur met een ronkende journalistieke voorspelling over welke kant het dus opgaat. De bevolking van Nederland (en de rest van de wereld) heeft in de laatste maanden een spoedcursus data interpreteren en virologie over zich uitgestort gekregen, die z’n weerga niet kent. En misschien zijn we er met z’n allen nu wel een beetje moe van, getuige de feestjes en buurtbarbecues en makkelijke vakanties. Ik vind het wel begrijpelijk.

Maar ik zie ook een kans, voor de KNVI en haar leden, die zich in alle verschillende niveaus van het informatiedomein nuttig maken. Dit is de kans om uit te leggen, om te delen, om te helpen en om gerust te stellen. Want jullie, de leden van de KNVI, houden je in je dagelijkse praktijk bezig met informatie verwerken, ordenen, digitaliseren, ontwerpen, beheren, etc etc. Dus vertel daarover, gebruik ons platform, onze bladen en laat de vereniging je helpen dat geluid verder te laten dragen. Kijk wat bijvoorbeeld Riky de Veth van de Interessegroep e-Health met ons deelt in haar artikel: Riky's blog op de KNVI site. Of neem eens een kijkje bij de webinars die al zijn georganiseerd door de KNVI.

En als je dan geinspireerd bent geraakt, doe eens gek en deel jouw verhaal. Met de vereniging en met de wereld. Wat zie je gebeuren in jouw specifieke hoekje van het informatiedomein, dat de moeite van het delen waard is? Stuur het dan naar info@knvi.nl of benader een van de decentrale bestuurders van de interessegroepen of de regio’s en plaats het samen met hen direct op de website. Want nu we minder fysieke ontmoetingen hebben, zullen we het toch online met elkaar moeten rooien, we zijn immers “een ecosysteem waarin informatieprofessionals uit alle vakgebieden elkaar kunnen vinden om de optimale oplossingen voor de maatschappij te realiseren”.

En nu we het toch over ‘vinden’ hebben: we zien dat vakgenoten de KNVI op waarde weten te schatten. Tot en met medio juni hebben we er alweer 70 nieuwe leden bijgekregen, iets wat ik uniek vind in deze tijden van ont-verenigen. Ik en mijn medebestuurders heten ze van harte welkom, hopelijk vind je bij de KNVI wat je zoekt en wat je nodig hebt (al zijn het alleen maar de vacatures op onze vacaturepagina).

Tot slot: Heb een prettige zomer! Geniet, van elkaar, van mooie ontmoetingen en fijne maaltijden. Laad die batterij op, want er komen na de zomer wederom ontwikkelingen op ons af, die we nooit hadden kunnen bedenken. Wij doen ons best om jullie te helpen duiden, met ons Smart Humanity event (wat ongekend anders en fantastich wordt), om jullie te voorzien van kennis en kunde en om jullie een platform te bieden waarop je elkaar kunt helpen groeien in je vak.

Namens het verenigingsbestuur:

Sandra de Waart, Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media