Bestuursblog november '22: Na de stilte komt de storm

Alle nieuws

Bestuursblog november '22: Na de stilte komt de storm

Na een paar maanden stilte zijn we weer terug met de bestuursblog. Uiteraard hebben we helemaal niet stilgezeten als bestuur, sterker nog, we borrelen van de inspiratie en dadendrang. Storm, here we come!

21 november 2022

Eerst is daar natuurlijk ons jaarlijkse Smart Humanity Event op 23 november, waar wij onze verscheidenheid in vakgebieden vieren en de verbinding met elkaar zoeken. De OBA in Amsterdam gaat 100 gasten verwelkomen en hopelijk voegen zich er nog een paar bij in de komende dagen. Het wordt een mooi ‘feestje’, daar zorgen Paul Baak en zijn team zeker voor.

We hebben een paar mooie Super Tuesdays gehad in de afgelopen maanden. Zelf was ik moderator van de Super Tuesday uitzending van 1 november en ik weet nu, dat dat helemaal niet makkelijk is. In de nieuwsbrief van November gaan we nog een oproep doen voor nieuwe leden voor de activiteitencommissie die de Super Tuesdays organiseert. Altijd plek voor mensen met goeie ideeën voor pakkende studiosessies.

En dan straks ook de najaars-ALV, waar we de begroting van 2023 gaan voorleggen. Ondanks de mooie dingen die gebeuren, blijft het nog steeds zuinigheid troef. Het ledenaantal daalt weer zachtjes, er komen wel steeds nieuwe leden bij (welkom!) maar er gaan ook steeds meer professionals met pensioen. En omdat de contributies onze enige bron van echte inkomsten zijn – daarom zijn we ook onafhankelijk- heeft dat zeker effect op de hoeveelheid geld die we kunnen uitgeven voor de events en de acties.

Ideeën voor die acties en events hebben we natuurlijk genoeg en daarin hebben wij en Martijn Aslander elkaar gevonden. Samen hebben we de interessegroep Persoonlijk Kennismanagement opgericht, als onderdeel van het platform Digitaal Fit. Een initiatief dat perfect aansluit bij de betekenis die informatieprofessionals hebben voor de hele maatschappij. In de ALV presenteren we deze nieuwe IG en we hopen dat dit initiatief op de goedkeuring van de vereniging mag rekenen.

Over een maand hebben we een kleine adempauze vanwege de feestdagen en daarna stormen we 2023 binnen. We hebben een mooie eindejaarsgroet voor jullie in petto, daar doen we nog even geheimzinnig over.

Voor nu, veel plezier met het Sinterklaasfeest.

Namens het verenigingsbestuur

Sandra de Waart

Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media