DEEL 9: interviews Stefan Ibaraki met Steve Brierley en Nii Simmonds

Alle nieuws

DEEL 9: interviews Stefan Ibaraki met Steve Brierley en Nii Simmonds

Stephen Ibaraki schreef het voorwoord van het KNVI-boek Smart Humanity en was keynote speaker tijdens het Smart humanity congres in 2019. Hij ontmoet invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry die hij spreekt over de laatste technologische ontwikkelingen. In de KNVI nieuwsbrief en op onze website publiceren we de komende maanden steeds twee interviews van hem.

24 februari 2022

Met dit keer:

1. Een interview met Dr. Steve Brierley

Steve Brierley is onderzoeker en adviseur en oprichter van Riverlane. Het gesprek gaat over de versnelling van de menselijke ontwikkeling en de inzet van quantum computers. Steve heeft al meer dan 20 jaar ervaring met de inzet van quantum-toepassingen en adviseert daarover de Engelse overheid.  Als senior research fellow aan de University of Cambridge is hij de leider van diverse onderzoeksprojecten naar het onderwerp.

2. Een interview met Nii Simmonds

Nii Simmonds is TED Global en RSA Fellow en tevens oprichter van eNubia. Deze organisatie probeert innovatief onderzoek in Afrika om te zetten in commerciele initiatieven. Met name icht deze organisatie zich op innovaties op het gebied van gezondheid, landbouw, computers en andere exacte wetenschappen. In Afrika wordt een bevolkingstoename verwacht van meer dan 2 miljard in 20 tot 30 jaar (een verdubbeling), waardoor de druk op groei en de vraag naar duurzame oplossingen voor de bevolking ook groter wordt. Nii innoveert de sector, zet robotica in en ondersteunt sociale entrepreneurs. Daarnaast adviseert hij mondiale organisaties, waaronder de Wereldbank en de African Development Bank over deze innovaties.


Meer informatie over Stephen Ibaraki:
Op ons Smart Humanity event in 2019 was Stephen Ibaraki een van de keynote sprekers. Daarnaast heeft hij het voorwoord voor het Smart Humanity boek geschreven. Stephen is bekend als investeerder in diverse technische start-ups, en hij is een belangrijke adviseur voor internationale netwerken zoals IFIP, ITU en YPO (zie: http://www.stephenibaraki.com/). Hij was ook voorzitter van Canada’s Association of Information Technology Professionals (CIPS). Als internationaal gerenommeerd spreker reist hij de hele wereld over en ontmoet hij invloedrijke wetenschappers, politici en Captains of Industry. Met deze mensen spreekt hij over de laatste technologische ontwikkelingen. Deze gesprekken worden door hem ook opgenomen en gepubliceerd via zijn netwerk. De gesprekken zijn allemaal vindbaar op de website van Stephen en op de website van de ACM: Stephen is een nauw verbonden aan de Association for Computing Machinery (ACM). De ACM is de Canadese zusterorganisatie van de KNVI (zie: https://www.acm.org/about-acm/about-the-acm-organization). Met de persoonlijke toestemming van Stephen en de ACM mogen we de gesprekken ook aan alle lezers van de KNVI nieuwsbrief aanbieden. 

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media