Nieuwe naam: AI, Data Science & Analytics

Alle nieuws

Nieuwe naam: AI, Data Science & Analytics

Business Intelligence & Analytics, zo heette onze KNVI Interessegroep vele jaren. Steeds vaker kwam het besef dat het tijd was voor een nieuwe naam.

31 mei 2022

In de politiek en het maatschappelijk debat wordt het gebruik van data voornamelijk aangeduid als AI en Data Science. De term Business Intelligence wordt steeds vaker alleen gebruikt voor rapportages en terugkijken. Dit dekt de lading van onze interessegroep niet meer.

De missie blijft zoals die was, op onderdelen is er verschil, maar dat is minimaal. 

AI, data science & analytics is een integraal en essentieel onderdeel bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten van bedrijven en organisaties, maar zeker ook voor innovatie. Data omzetten in informatie is het doel, maar waar we vroeger vooral terugkeken, willen we steeds meer vooruit kunnen kijken: voorspellend en voorschrijvend kunnen zijn. Dit werpt mooie - maar ook complexe - vraagstukken op rondom data, datakwaliteit, data-architecturen, datamanagement, tooling, visualisatie en nog veel meer. De inzet van data en technologie hebben implicaties op mens en maatschappij. Daarover delen we graag kennis met elkaar tijdens één van onze sessies. 

Onze verwachting is juist dat de naamswijziging duidelijk maakt dat we blijvend inspelen op actuele ontwikkelingen in het vakgebied. Het biedt verder de mogelijkheid om onderwerpen op de kaart te zetten die eerder onderbelicht bleven. Onze nieuwe naam: AI, Data Science & Analytics

Wil je meer weten of heb je ideeen voor een leuk onderwerp en een interessante sessie? Laat het ons weten!

Dennis van Gelder
Tanja Ubert
Huub Meertens

Interessegroep AI, Data Science & Analytics

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media