Live podcast over het e-depot

Alle nieuws

Live podcast over het e-depot

In het kader van de KIA Thematiendaagse over het e-depot verzorgde de KNVI op woensdag 20 maart, in samenwerking met het Leerhuis Informatiehuishouding van de RDDI, een live podcast  cq. webinar.

26 maart 2024

Op de 16e verdieping in de Hoftoren van het OCW heeft de podcast 'E-depot van morgen' plaats gevonden. Deskundigen uit het werkveld gingen met elkaar in gesprek gegaan of het E-depot nog wel toekomst heeft.

Live met elkaar in discussie gaan over een onderwerp als het E-depot, daar waren wel deskundigen voor te vinden. Sebo Boerma (Leerhuis Informatiehuishouding / RDDI) en Eric Kokke (Leerhuis Informatiehuishouding / KNVI) gingen in gesprek met Emile de Maat (Justid), Remke Verdegem (Nationaal Archief), André Plat (VNG) en Roland Bisscheroux (Waterlands Archief)om hun ervaringen, meningen en suggesties te bespreken. De podcast was live te volgen via een webinar waar z'n 145 deelnemers aanwezig waren.

1000037701

Wat al snel in de discussie centraal stond was of het e-depot niet juist een e-service zou moeten zijn. Nu zien we dat overheidsorganisaties onvoldoende samenwerken en soms hetzelfde wiel opnieuw aan het uitvinden zijn. We zouden tevens af moeten van het omzetten van papieren processen naar digitale. Het is juist op een geheel andere wijze kijken naar de rol van het e-depot en je eigen dienstverlening en welke automatiseringsslag gemaakt kan worden. Nu wordt soms dezelfde data 40 keer 'omgeslagen' waar alleen menselijk handelen aan ten pas komt. Daarbij komt ook nog het belang van duurzaamheid, waarbij duurzaamheid met gegevensdragers is niet zozeer het probleem, het versnipperen van data wel.

En voor de aanwezigen het door hadden was de tijd voor de podcast alweer voorbij, maar de discussie leeft zeker voort. Wil je mee discussiëren? Plaats dan een discussie of blog in de groep E-depot binnen KIA: https://lnkd.in/drnUfYRc

Wil je de podcast terugluisteren, ga dan naar Spotify of Apple via https://www.leerhuisinformatiehuishouding.nl/actueel/nieuws/2023/08/25/podcast-de-veranderende-rol-van-een-informatieprofessional.

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media