Nieuw KNVI boek: Smart Humanity; de mens met 1-0 op voorsprong

Alle nieuws

Nieuw KNVI boek: Smart Humanity; de mens met 1-0 op voorsprong

Technologie is als een hamer. Je kunt er een spijker mee in het hout slaan, maar je kunt er ook schade mee aanrichten. Informatieprofessionals bedenken, maken en beheren de technologie die binnen organisaties wordt ingezet. Dat geeft hen een grote verantwoordelijkheid. Het vraagt van hen om bij te blijven op hun vakgebied – een leven lang te leren – en over de grenzen van hun eigen domein contact te maken metandere experts. Smart Humanity gaat over de constatering dat we het aan onszelf verplicht zijn om het beste uit onze eigen uitvindingen te halen, ten gunste van de mensheid. Dat is belangrijker dan ooit nu de kloksnelheid van onze samenleving alleen maar sneller gaat.

22 december 2020

In dit boek verkennen talloze informatieprofessionals, zowel practitioners als wetenschappers, het onderwerp Smart Humanity vanuit hun eigen perspectief. Aan de hand van de thema’s Smart Professional, Smart Designer & User, Smart Citizen, Smart Data en Smart Ethics word je als lezer ondergedompeld in de wereld van mens en technologie. Want als we de hamer goed hanteren, neemt en houdt de mens de voorsprong.Nu en in de toekomst.

Ieder hoofdstuk sluit af met een aantal kernboodschappen. Daarmee wordt handelingsperspectief geboden. Ook worden bronnen genoemd bij ieder hoofdstuk, daarmee nodigen we de lezer uit tot eigen onderzoek, verdieping en reflectie. Als aanzet tot reflectie worden de hoofdstukken afgewisseld met columns van verschillende schrijvers uit diverse bladen van de KNVI.

Daarmee doen we niet alleen een oproep om eens van een andere kant naar een thema te kijken. We proberen zo ook interesse te wekken voor deze bladen (de OD  - overheidsdocumentatie, de IP – Informatieprofessional, en de AG Connect) die leden van de KNVI tot hun beschikking hebben.

We zijn trots  dat we als KNVI toegang hebben tot experts, die hebben willen bijdragen aan dit boek. De huidige KNVI ‘is standing on the shoulders of giants’, al bijna 110 jaar. Dat is ook hoe wij het ervaren hebben bij het samenstellen van dit boek. Alle nieuwe hoofdstukken zijn speciaal voor Smart Humanity geschreven, en we vinden het een eer om die hoofdstukken te mogen inleiden.

Verplichte kost voor beleidsmakers, managers, professionals, wetenschappers en studenten.

De KNVI nodigt u uit om na het lezen mee te doen aan de discussie over Smart Humanity en de rol van de Informatieprofessional. Schrijf bijvoorbeeld een recensie of deel inzichten met andere (potentiële) lezers via LinkedIn met de hashtag #smarthumanity en #knvi.

'Smart Humanity; de mens met 1-0 op voorsprong' is verkrijgbaar via Managementboek.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media