PE-punten halen met KNVI-kennissessies

Alle nieuws

PE-punten halen met KNVI-kennissessies

Permanente Educatie

30 januari 2020

Een interessante lezing of kennissessie bijgewoond van de KNVI? Je kunt hier nu Permanente Educatie (PE)-punten mee verdienen! Deze punten zorgen ervoor dat je de kennis die je opdoet ook voor het behoud van je certificering bij andere organisaties als ISACA en SECO kunt inzetten.

Tijdens de laatste ALV van de KNVI bleek dat er terechte waarom-vragen waren vanuit de (jongere) leden. Er zijn namelijk al veel hbo- en masteropleidingen die geaccrediteerde opleidingen aanbieden. Als je je kennis wilt updaten kun je toch beter een master van 1,5 jaar volgen, is de gedachte. We zijn benieuwd of jij daar ook zo instaat. Laat via dit formulier je mening weten.

Veel van de opleidingen maken gebruik van frameworks als het NLQF en eCF om zo te bepalen wat de inhoud van de opleiding zou moeten zijn. We zien het als een optie bij de masteropleidingen een zoekboom (aan de hand van competenties) te ontsluiten en de keuze van een master op basis van (missende) competenties mogelijk te maken. We zoeken nog KNVI’ers die hierover mee willen denken!

Momenteel zijn we als KNVI nog druk bezig met de implementatie van de vastlegging van PE-punten op de website, zodat je dit straks ook digitaal kunt regelen. Tot die tijd kun je via info@knvi.nl een bevestiging ontvangen. In veel cao’s is educatie opgenomen en wellicht kun je, na het volgen van sessies, door middel van het PE-puntenformulier de contributie van de KNVI bij je werkgever terugvragen.

Marco Dumont
Bestuurder Educatie en Ontwikkeling

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media