November 2021: Maand van het digitaal erfgoed

Alle nieuws

November 2021: Maand van het digitaal erfgoed

Doe mee met de Maand van het digitaal erfgoed en ontdek wat Nederlandse organisaties doen op het gebied van digitaal erfgoed. De hele maand november presenteren zij vakontwikkelingen op locatie en online. Bekijk het programma en schrijf je in voor verschillende evenementen. Samen kijken we dan vooruit naar de kansen die er liggen. Welke...

28 oktober 2021

Doe mee met de Maand van het digitaal erfgoed en ontdek wat Nederlandse organisaties doen op het gebied van digitaal erfgoed. De hele maand november presenteren zij vakontwikkelingen op locatie en online. Bekijk het programma en schrijf je in voor verschillende evenementen. Samen kijken we dan vooruit naar de kansen die er liggen.

Welke tools kun je bijvoorbeeld gebruiken om digitale collecties duurzaam toegankelijk te maken en naar het publiek te brengen? Hoe pas je ervaringen van collega's toe in je eigen praktijk? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van collectieregistratiesystemen en verbonden erfgoed? Doe je ook mee? Schrijf je in voor symposia, trainingen, kennisdagen en webinars die partners in het netwerk organiseren.

Vier thema's staan centraal:

Hoe komen we op het netvlies van onze gebruiker?
Hoe laten we de technologie voor ons werken?
Hoe dragen we bij aan verbonden erfgoed en cultuur?
Hoe halen we Mark Zuckerberg & co in?

Bekijk het programma

Voor wie

De Maand van het digitaal erfgoed is er voor alle professionals en vrijwilligers binnen de erfgoedsector, de ontwerpsector, digitale cultuur en podiumkunsten. Bijvoorbeeld mensen die verantwoordelijk zijn voor de digitalisering, collectiebeheer of medewerkers die zich bezighouden met communicatie en publiekstaken. Ook cultuurmakers, journalisten, onderzoekers, studenten en andere professionals zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de events.

Doe je mee?

Stel je eigen programma samen uit de agenda van de Maand van het digitaal erfgoed en schrijf je in voor de verschillende fysieke of online bijeenkomsten. We hopen je snel te zien!

Blijf op de hoogte via: TwitterLinkedInNieuwsbrief
#maandvanhetdigitaalerfgoed

Over het Netwerk Digitaal Erfgoed

De Maand van het digitaal erfgoed wordt mogelijk gemaakt door organisaties samenwerkend in het Netwerk Digitaal Erfgoed. Instellingen op het gebied van cultuur, erfgoed, onderwijs en onderzoek vormen met elkaar het Netwerk Digitaal Erfgoed. Samen met leveranciers van erfgoedsoftware, provincies en gemeenten werken we aan de uitvoering van de Nationale Strategie Digitaal Erfgoed, ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media