Gestart als informatiebeheerder bij de Tweede Kamer

Alle nieuws

Gestart als informatiebeheerder bij de Tweede Kamer

De komende periode plaatsen we korte berichten over de informatiehuishouding bij de Belastingdienst, het Nationaal Archief, maar ook over wat het werken bij de Rijksoverheid zo interessant maakt.

21 maart 2022

Vincent Lageweg werkt vanaf dit jaar als adviseur Informatiebeheer bij de Tweede Kamer. ‘In de sollicitatie stond iets over archivering, maar van informatiehuishouding had ik nog nooit gehoord. Het bleek een perfecte match met wat ik leuk vind. Ik adviseer de collega’s van de Kamer over hoe ze om moeten gaan met informatie. Uiteindelijk ben ik een klein radartje, maar het voelt goed om iets bij te dragen aan democratie.’

Wat is vooral interessant? Vincent: ‘Ik vind het leuk dat ik mij echt bezighoud met een van de grondstoffen waar de organisatie op draait. Als we onze informatie op orde hebben, draait de organisatie beter en is daar vooral de burger mee geholpen.

>> Lees het volledige interview op www.werkenvoornederland.nl

>> Meer weten over ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement en informatiebeheer bij de Rijksoverheid? Meld je aan voor updates

>> Bekijk alle vacatures voor informatiespecialisten


NB: KNVI en het Rijk werken sinds juli 2021 samen. Kern van deze samenwerking is het verbeteren van de informatiehuishouding van de overheid door de inzet van toekomstgericht opgeleide informatieprofessionals. Lees hier het persbericht over deze samenwerking.  

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media