Oproep aan jou / het werkveld: schriftelijke commentaarronde beroepeninformatie ICT - graag reactie uiterlijk 19 september

Alle nieuws

Oproep aan jou / het werkveld: schriftelijke commentaarronde beroepeninformatie ICT - graag reactie uiterlijk 19 september

Graag nodigen we jou als KNVI-lid en mede werkzaam in het vakgebied ICT uit voor een schriftelijke commentaar-ronde op het verslag over de beroepeninformatie ICT om te kijken of we niks zijn vergeten. Reageren kan tot 19 september.

5 september 2022

KNVI heeft in maart op haar website een oproep geplaatst aan het bedrijfsleven met de vraag welke actuele kennis en vaardigheden het bedrijfsleven nodig vindt voor afgestudeerde mbo'er in de ICT. Het doel hiervan was de kwalificatiedossiers voor beroepen in de ICT op MBO-niveau te actualiseren. 

Om de eerste stap daartoe te zetten en de actuele ontwikkelingen over de mbo-beroepen in de ICT in kaart te brengen zijn er 2 uitnodigingen geweest; een bijeenkomst over IT-infrastructure and devices en een bijeenkomst over software. Verschillende bedrijven hebben aan deze oproep gehoor gegeven. 

De input uit deze sessies – zie bijgaand verslag waarin de belangrijkste uitkomsten zijn samengevat - vormen de basis voor de beroepeninformatie die het georganiseerde bedrijfsleven vervolgens opstelt. In deze beroepeninformatie wordt aangegeven wat het bedrijfsleven verwacht van beginnende beroepsoefenaars in ICT-functies op MBO-niveau. De opgestelde beroepeninformatie wordt gebruikt tijdens de evaluatiebijeenkomst die in het vroege najaar zal gaan plaatsvinden met experts uit bedrijfsleven én onderwijs. Op basis van de uitkomsten kan de sectorkamer ICT & Creatieve Industrie vervolgens opdracht geven tot onderhoud (actualisatie) van de ICT-kwalificatiedossiers.

Graag nodigen we jou als KNVI-lid en mede werkzaam in het vakgebied ICT uit voor een schriftelijke commentaar-ronde om te kijken of we niks zijn vergeten. Jouw hulp uit het werkveld kunnen we goed gebruiken! Reageer op dit verslag kan tot 19 september.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media