KNVI doet mee aan de KIA Thematiendaagse 'e-Depot; de grenzen vervagen'

Alle nieuws

KNVI doet mee aan de KIA Thematiendaagse 'e-Depot; de grenzen vervagen'

Tien dagen lang ondergedompeld worden in alles wat te maken heeft met het e-depot. Daar moet je als informatie- en archiefprofessional bij zijn! Van maandag 18 tot en met vrijdag 29 maart verzorgt Kennisnetwerk Informatie en Archief (KIA) samen met haar leden en partners (zoals KNVI en RDDI) een interessant programma met live en online bijeenkomsten, webinars, podcast en meer!

22 februari 2024

Meer weten over het programma van de KIA Thematiendaagse van 18 t/m 29 maart en/of aanmelden? Ga dan naar deze pagina op de KIA website.

Live podcast / webinar door KNVI/RDDI op 20 maart
KNVI verzorgt op 20 maart, in samenwerking van het Leerhuis Informatiehuishouding (RDDI) de live podcast / online webinar: 'Het e-depot van morgen?'

Begin jaren 2000 zijn de eerste initiatieven rond het e-depot gestart. Met de kennis en technieken van toen is er twee decennia hard gewerkt om het e-depot werkend te krijgen binnen organisaties. Maar wat als we met de kennis en technieken van vandaag zouden werken aan een oplossing om onze informatie duurzaam toegankelijk te maken voor gebruikers? Zouden we dan opnieuw een e-depot, zoals we die nu kennen, gaan bouwen? Of zou dat er heel anders uitzien?

Op 20 maart gaan we tijdens het een live podcast (dus tegelijk ook een webinar) 'Het e-depot van morgen' in op deze vraag. Sebo Boerma (Leerhuis Informatiehuishouding / RDDI) en Eric Kokke (Leerhuis Informatiehuishouding / KNVI) spreken met een vertegenwoordig uit het vakgebied over de problematiek van het e-depot. O.a. Emile de Maat (Justid) en Roland Bisscheroux (Waterlands Archief) schuiven aan om hun ervaringen, meningen en suggesties te bespreken. 

Publiek is welkom bij de opname. Interesse? Mail naar leerhuisihh@minocw.nl. Aanmelden om het webinar online te bij te wonen via http://tinyurl.com/3bstnjr

 

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media