KNVI benoemt eerste lichting Fellows

Alle nieuws

KNVI benoemt eerste lichting Fellows

KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals, vraagt prominente leden om zich actief in te zetten voor de vereniging, onder de noemer: ‘Fellow van de KNVI’. De KNVI benoemt de eerste lichting fellows op 9 april 2020. Deze fellows beantwoorden specifieke vragen over het vakgebied van leden van de vereniging, externe stakeholders en de (vak)pers.

9 april 2020

KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals, vraagt prominente leden om zich actief in te zetten voor de vereniging, onder de noemer: ‘Fellow van de KNVI’. De KNVI benoemt de eerste lichting fellows op 9 april 2020. Deze fellows beantwoorden specifieke vragen over het vakgebied van leden van de vereniging, externe stakeholders en de (vak)pers.


Wie zijn de fellows?
Op de website van de KNVI (www.knvi.nl/over-knvi#fellows) publiceren we de naam en expertise van de fellows. De fellows gaan vanuit hun kennis en kunde in op inhoudelijke vragen en geven antwoord via LinkedIn, mail of telefoon via het KNVI-secretariaat.

Meedoen aan maatschappelijk debat
Het benoemen van de fellows past goed bij de ambitie van de KNVI om de bijdrage aan het maatschappelijk debat te vergroten en inhoudelijke onderwerpen te agenderen. Daarnaast wil de KNVI haar positie als dé beroepsorganisatie voor informatieprofessionals verder ontwikkelen.

Actieve rol
De KNVI werkt actief en op meerdere fronten aan het verstevigen van de vereniging en het versterken van de bekendheid van het vakgebied. De KNVI-Linkedinpagina heeft meer dan 6000 volgers en ook onze drie bladen (Informatie Professional (IP), OverheidsDocumentatie (OD) en AGConnect én onze digitale nieuwsbrief IT-Infra) krijgen veel aandacht. Daarnaast laat de KNVI vakgenoten aan het woord en zijn de 30 interessegroepen (zie www.knvi.nl/over-knvi) aan de slag met diverse publicaties.
Nationaal zijn we betrokken bij de Dutch Digital Agenda, Blockchain Coalition, Nederlandse AI Coalitie en de Human Capital Agenda (HCA) en bij diverse NEN-werkgroepen. Internationaal zijn we actief bij de IFIP, IFLA, CEPIS en ITPE. De vereniging helpt diverse gremia standaarden uit te werken. Samen met diverse stakeholders geeft de KNVI richting aan de ontwikkeling van het vak en initieert  bespreekthema’s die maatschappelijk van belang zijn.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Contact
Voor vragen kunt je contact opnemen met:
Wouter Bronsgeest, voorzitter KNVI
via 06 1860 3457 of wouter.bronsgeest@knvi.nl

Download hier het volledige persbericht met de complete lijst met namen van de Fellows.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media