Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 11: Value Sensitive Design

Alle nieuws

Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 11: Value Sensitive Design

KNVI deelt in de komende nieuwsbrieven en op de website een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: Value Sensitive Design, digitale innovaties die recht doen aan persoonlijke waarden, door Marlies van Steenbergen.

24 april 2023
De verwachting van de organisatoren van de appathon op 18 en 19 april 2020 over een tracking-and-tracing app ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus, was iets te optimistisch.

Het idee was dat met de appathon, die door alle Nederlanders live gevolgd kon worden, op een transparante wijze met inbreng van alle relevante deskundigen kon worden vastgesteld wat een goede oplossing zou zijn om contactonderzoek door de GGD te ondersteunen. Het liep anders. De appathon leidde tot grote commotie. En in plaats van de gehoopte soepele introductie van een app binnen enkele weken, ontstond er een radiostilte en werd er weken niet meer over een app gesproken. Behalve het kleine berichtje dat er door betrouwbare partijen aan een app werd gewerkt.

>> Lees hier het complete hoofdstuk Value Sensitive Design: digitale innovaties die recht doen aan persoonlijke waarden, door Marlies Steenbergen

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media