Resultaten IT Trendsonderzoek 2020 zijn bekend

Alle nieuws

Resultaten IT Trendsonderzoek 2020 zijn bekend

Cyber- en datasecurity is de belangrijkste IT Trend voor komend jaar en neemt hiermee de koppositie over van het Data Domein, welke dit jaar op de derde plek eindigt. De op één na belangrijkste IT trend voor komend jaar is de Cloud. Dat blijkt uit het IT Trendsonderzoek van Supply Value. Meer weten over de IT Trends voor aankomend jaar en de impact op jouw organisatie? Lees verder en download het onderzoeksrapport.

25 augustus 2020

In deze digitaliserende wereld veranderen veel technologieën in een razend tempo de manier waarop organisaties hun werkzaamheden uitvoeren. In dit web van technologieën is het voor IT-professionals belangrijk om te weten wat de meest opkomende trends zijn van komend jaar, zodat hier de juiste toegevoegde waarde uit gehaald kan worden voor hun organisatie. Sinds 2019 voert Supply Value het IT Trendsonderzoek uit. Het doel van dit onderzoek is het ondersteunen van informatiemanagement en -technologieprofessionals bij het stellen van de belangrijkste prioriteiten en de juiste focus. De resultaten van het IT Trendsonderzoek 2020 zijn bekend en het IT Trendsrapport 2020 is hier te downloaden (kosteloos).

Cyber- en datasecurity nummer één IT Trend
Cyber- en datasecurity is de belangrijkste IT Trend voor komend jaar en neemt hiermee de koppositie over van het Data Domein, welke dit jaar op de derde plek eindigt.  De op één na belangrijkste IT trend voor komend jaar is de Cloud. 

Stijging digitale dreigingen, cyberinbraken en datalekken
Digitale dreigingen, cyberinbraken en datalekken komen nationaal en internationaal steeds vaker voor. Uit cijfers van het CBS blijkt dat alleen al binnen Nederland per jaar meer dan 1 miljoen individuele gebruikers getroffen worden door digitale criminaliteit, maar ook bedrijven en organisaties zijn steeds vaker het doelwit. Uit het IT Trendsonderzoek van dit jaar blijkt een groeiende rol van Cyber- en datasecurity. 89% van de IT-professionals geeft veel tot heel veel prioriteit aan deze trend en meer dan 85% van de respondenten rekent Cyber- en datasecurity tot de drie belangrijkste trends.

Cloudmigratie
Ruim 85% van de respondenten geeft veel tot heel veel prioriteit aan de Cloud en daarmee eindigt deze trend op een tweede plaats. Het is dan ook een veelbelovende trend en het merendeel van de respondenten geeft aan dat dit de toekomst is en misschien zelfs de nieuwe realiteit blijft. Organisaties willen met cloudoplossingen een moderne werkplek inrichten, zeker nu thuiswerken de nieuwe standaard is geworden.

Data domein
Vorig jaar eindigde het data domein als winnaar. Dit jaar staat deze trend op een derde plek. Desalniettemin krijgt het data domein nog steeds veel prioriteit mits de randvoorwaarden ‘Data- en cybersecurity’ en ‘de Cloud’ op orde zijn. 

Meer weten?
Wilt u meer weten over de IT Trends voor aankomend jaar en de impact op uw organisatie? Download dan het volledige rapport.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media