Hoe verandert artificial intelligence jouw werkveld?

Alle nieuws

Hoe verandert artificial intelligence jouw werkveld?

Doe meer met AI! Hoe verandert artificial intelligence jouw werkveld? Wil je daarover je regelmatig ‘bijgepraat’ worden? De KNVI beveelt de nieuwsbrief van ai.nl van harte aan. Helemaal gratis, erg interessant en wie weet, heb je er zelf ook wel een bijdrage voor.

11 augustus 2020

De ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence (AI) gaan razendsnel. De komst van zelflerende computers zullen de komende tien jaar ook jouw organisatie en beroep drastisch veranderen. De wekelijkse nieuwsbrief van ai.nl praat je in begrijpelijke taal bij over de praktische toepassingen en relevante inzichten op het gebied van kunstmatige intelligentie. Wil jij bij de koplopers horen qua kennis over AI? Schrijf je dan in voor de gratis nieuwsbrief via deze inschrijflink.

De nieuwsbrief van ai.nl wordt wekelijks gecureerd door Remy Gieling, hoofdredacteur van vakmedia MT/Sprout. Vanuit die rol spreekt hij wekelijks met ondernemers, leiders, wetenschappers en vakexperts over technologische innovaties. Zodanig weet hij als geen ander wat er speelt, ziet kansen en uitdagingen van mijlenver aankomen en prikt moeiteloos door prietpraat heen.

De CEO van Google, Sundar Pichai zei het al: de komst van artificial intelligence heeft een grotere impact op onze samenleving dan de ontdekking van het vuur. Terwijl de technologie voor velen voelt als toekomstmuziek, hebben algoritmes al een grote invloed op ons dagelijks leven. Van de gepersonaliseerde aanbevelingen bij Spotify en Netflix tot een klantenservice die middels spraakherkenning je moeiteloos naar de meest passende medewerker voor jouw vraagstuk verwijst.

Hoewel gevreesd wordt dat robots banen zullen overnemen, blijkt uit recent onderzoek van de Massachusetts Institute of Technology en IBM dat slechts een handvol beroepen in de nabije toekomst door computers vervangen worden. Wel zal bijna elke baan te maken krijgen met de impact van AI, waarbij verschillende taken ondersteund worden door algoritmes.

Wil je voorbereid zijn op de toekomst, weten wat er speelt in de aankomende golf van kunstmatige intelligentie en anderen informeren over de briljante ontwikkelingen en filosofische vergezichten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van ai.nl.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media