Competentieprofiel voor (bio)medische Informatiespecialisten wint ‘Best Oral Presentation’ in Riga

Alle nieuws

Competentieprofiel voor (bio)medische Informatiespecialisten wint ‘Best Oral Presentation’ in Riga

In 2022 benoemde de Interessegroep Biomedische Informatie (BMI) een werkgroep met een ambitieus doel: het opstellen van een overzicht van de benodigde competenties voor (bio)medisch informatiespecialisten in Nederland. Dit overzicht, het competentieprofiel, dient als leidraad voor het herzien van het bestaande cursusaanbod, zodat deze aansluit bij de kennis en vaardigheden die Nederlandse (bio)medisch informatiespecialisten nodig hebben om hun functies uit te voeren.

21 juni 2024

Na twee jaar hard werk is het moment daar: met trots presenteren we het competentieprofiel voor (bio)medische informatiespecialisten. Het profiel omvat negen domeinen die de benodigde kennis en vaardigheden beschrijven die (bio)medische informatiespecialisten nodig hebben om hun werk uit te voeren. 

Afgelopen BMI-dag deelde Chantal den Haan dit profiel al met succes met Nederlandse collega’s. Maar daar bleef het niet bij! Tijdens het Congres EAHIL 2024 in Riga zette zij het profiel op Europees niveau op de kaart. En het resultaat? De award voor 'best oral presentation' ging naar haar! Van harte gefeliciteerd Chantal, en een dank naar alle werkgroepleden die zo hard aan dit profiel hebben gewerkt.

Werkgroepleden: Arjan Malekzadeh, Chantal den Haan, Erica Wilthagen, Hans Ket, Ingrid ter Hoeven, Marc van Kuik en Stevie van der Mierden

Over de auteur

Biomedische Informatie

Gerelateerde berichten

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media