Alle events

KNVI Super Tuesday - Datacenters: De Digitale Reuzen van Nederland!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

dinsdag 2 april 2024 van 16:00 uur tot 17:30 uur

Stap in de boeiende wereld van Datacenters: De Digitale Reuzen van Nederland! Doe mee aan onze eigen versie van de "Super Tuesday" van KNVI, waar je niet alleen een boeiend gesprek kunt bijwonen, maar ook actief kunt deelnemen aan de discussie in de chat.

Kunstmatige intelligentie (AI) tilt datacenters naar een nieuw niveau. Hier worden machine learning-modellen getraind om patronen te ontdekken, variërend van medische diagnoses tot fraudedetectie. Voorspellende analyse optimaliseert efficiëntie en vermindert verspilling. Chatbots en virtuele assistenten, aangedreven door Natural Language Processing (NLP), vereisen snelle verwerking om in realtime met gebruikers te communiceren.
Containerisatie, zoals Docker en Kubernetes, speelt een cruciale rol in datacenters. Het verpakt applicaties en hun afhankelijkheden in geïsoleerde eenheden, waardoor efficiënt gebruik van serverbronnen mogelijk is. Containers kunnen snel worden opgeschaald of neergehaald, afhankelijk van de vraag, wat ongebruikte capaciteit minimaliseert. Bovendien draagt containerisatie bij aan milieubewustzijn. Minder servers betekent minder stroomverbruik en een kleinere ecologische voetafdruk.

De Nederlandse datacenters, met hun duurzaamheid en innovatie, blijven de digitale toekomst vormgeven. Terwijl AI en containerisatie de weg banen, moeten we niet vergeten dat deze onzichtbare reuzen ook een verantwoordelijkheid dragen voor onze planeet. Laten we samen streven naar een digitale wereld die niet alleen slim, maar ook groen is.

Ontdek de cruciale rol van datacenters in onze moderne samenleving, van Amsterdam tot Alkmaar en Hoofddorp. We verkennen de laatste trends en innovaties in datacenterbeheer, duurzaamheid en kunstmatige intelligentie:

  • Hoe evolueren datacenters om te voldoen aan de groeiende vraag naar opslag, verwerking en connectiviteit?
  • Welke innovatieve technologieën worden gebruikt om de efficiëntie van datacenters te verbeteren en hun ecologische impact te verminderen?
  • Hoe kunnen informatieprofessionals profiteren van de mogelijkheden die datacenters bieden voor gegevensbeheer, analyse en veiligheid?

Mis deze kans niet om jouw kennis te verdiepen en inzicht te krijgen in de toekomst van datacenters en kunstmatige intelligentie. Meld je vandaag nog aan en laat je inspireren door de grenzeloze mogelijkheden van datacenters en AI!

Meld je nu aan en blijf bij in jouw vakgebied!

Op elke eerste dinsdag van de maand verzorgt de KNVI een webinar of live event in de 'Super Tuesday' reeks. Deze reeks vormt een gebalanceerde afspiegeling van de verschillende disciplines binnen de KNVI op het gebied van Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening. Deze events worden georganiseerd door de centrale activiteitencommissie.
Deelname aan dit event is kosteloos voor KNVI-leden. Ben je geen KNVI-lid dan zijn de kosten voor deelname € 25,- exclusief btw. No-show regeling: Op onze events is de no-show regeling van toepassing. 
Aan dit event is 1 PE-punt toegekend.

Algemene info

PE punten: 1 Online

Volg ons op social media