KNVI

knvilogo klein.jpg
terug naar overzicht

No-show regeling

Waarom hanteert de KNVI een no-show fee?

1 januari 2023

No-show regeling KNVI

Waarom hanteert de KNVI een no-show fee?

KNVI organiseert jaarlijks veel verschillende events over uiteenlopende onderwerpen. Leden kunnen hier vaak kosteloos aan deelnemen. Dit betekent natuurlijk niet dat de organisatie van deze events geen geld kosten.

We zien er bij al onze events op toe dat de contributiegelden effectief worden ingezet. We kopen bijvoorbeeld zo economisch mogelijk in. Voor deelnemers die zich hebben aangemeld wordt rekening gehouden met o.a. beschikbare ruimte, catering en de inhuur van audio-/videomaterialen. Indien deelnemers zich niet afmelden, worden deze kosten letterlijk voor niks gemaakt.

De ‘no-show fee’ dekt deze kosten. Door simpelweg de kosten in rekening te brengen bij de deelnemers voor wie de kosten gemaakt zijn, kunnen we ook in de toekomst veel events toegankelijk houden en vrij van entree blijven aanbieden.

Meld je af als je toch niet kan

We hebben bij de KNVI een relatief ‘vrij’ beleid met aanmelden en afmelden voor een event. Helaas merken we dat bij een aantal events het aantal ‘no shows’ (zonder reden wegblijven na inschrijving) hoog is waardoor we onnodig kosten maken of onnodig leden op de wachtlijst laten staan. Bovendien is dit natuurlijk vervelend voor de organisatie die veel tijd en energie in de organisatie van een event hebben gestoken. Jezelf afmelden voor een event waar je niet bij aanwezig kunt zijn, is dus erg belangrijk en eenvoudig.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:

  • No-show is het zonder reden wegblijven bij een event waarvoor je een bevestiging van deelname hebt gehad.
  • Tot start van het event kan je afmelden.
  • Afmelden kan via de afmeldingslink in de bevestigingsemail of door een e-mail te sturen naar info@knvi.nl.
  • Reden van afmelding is niet belangrijk.
  • Te laat komen of later aansluiten bij het event, is geen probleem.
  • Kosten van een no-show is het deelnametarief (deze wordt bij een no-show niet terugbetaald).
  • Bezwaar maken over de no-show fee kan via info@knvi.nl.

We zijn van mening dat we het zo eenvoudig mogelijk hebben gemaakt om je te kunnen afmelden. Dus hopen we ook dat iedereen zich hieraan zal houden zodat we zo goed mogelijk onze events kunnen blijven organiseren.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media