Alle events

KNVI Event 2023 - Gaat ChatGPT alles veranderen?

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

donderdag 23 november 2023 van 12:00 uur tot 18:15 uur

KNVI Event 2023 - Gaat ChatGPT alles veranderen?

Ons jaarlijkse event vindt dit jaar plaats bij het Nationaal Archief in Den Haag en staat in het teken van ChatGPT en AI. Sommigen noemen deze slimme software de meest impactvolle nieuwe technologie sinds het internet. Maar hoe revolutionair is ChatGPT werkelijk? Schuilt in de ogenschijnlijke 'goede' teksten niet juist het gevaar van het programma? En in hoeverre gaat ChatGPT de wereld van de informatieprofessional veranderen? Deze en andere vragen staan centraal op het KNVI Event 2023.

Duovoorzitters van de KNVI Paul Baak en Wouter Bronsgeest heten u deze dag van harte welkom. Aansluitend volgt een presentatie van de hoofdspreker van de dag: hoogleraar Computationele Lexicologie Piek Vossen. Vossen ontwikkelt computermodellen die taal begrijpen en wordt beschouwd als de belangrijkste Nederlandse onderzoeker op het gebied van text-mining. Hij richt zich in eerste instantie op “de functionaliteit en werking” van AI / ChatGPT. Vanzelfsprekend neemt Piek Vossen ons ook mee in de onmogelijkheden, de vragen die nog open staan, de te verwachten ontwikkelingen en de impact van ChatGPT.

Aansluitend gaan we in verschillende groepen uiteen om in te zoomen op de invloed van AI en ChatGPT op de afzonderlijke disciplines van ons vakgebied. Dit doen we in zogenoemde break-out sessies. Aansluitend komen we weer bij elkaar om de uitkomsten met elkaar te delen. Aan de hand van stellingen discuseren we verder over de (on)mogelijheden van ChatGPT op ons vakgebied. Stemmen op deze stellingen kan via je mobiele telefoon. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel in de foyer van het Nationaal Archief.

Meld je snel aan want er is beperkt plaats.

Locatie - Nationaal Archief

In het Nationaal Archief (NA) vind je antwoorden op vragen die betrekking hebben op jouw leven, de geschiedenis van Nederland ook in relatie tot andere landen, en de samenleving. Het NA helpt je aan nieuwe inzichten door je toegang te geven tot het nationaal geheugen.

Prins Willem-Alexanderhof 20 
2595 BE Den Haag

Het Nationaal Archief ligt naast Den Haag Centraal. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Q-Park CS New Babylon.

Deelname aan dit event is kosteloos voor KNVI-leden. Ben je geen KNVI-lid dan zijn de kosten voor deelname € 50,- exclusief btw. No-show regeling: Op onze events is de no-show regeling van toepassing. 

Aan dit event zijn er 3 PE-punten toegekend.

Het KNVI Event 2023 kan niet mogelijk gemaakt worden zonder onze sponsoren.

vvf-logo-2021

 

Schedule of KNVI Event 2023 - Gaat ChatGPT alles veranderen?

Algemene info

PE punten: 3
Koninklijke Bibliotheek
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE 'S-GRAVENHAGE
Routebeschrijving

Volg ons op social media