Kenniscentrum

< Terug naar overzicht

Kennisindex van KIA

Samenvatting

Op KIA staat veel informatie in verschillende vormen zoals verslagen van bijeenkomsten, handreikingen en blogs. Onze leden geven aan dat het soms lastig is om het overzicht te krijgen van deze informatie en kennis, laat staan om altijd precies te vinden wat je zoekt. En hoe weet je welke kennis het meest actueel is?

14 February 2022

Informatiehuishouding Overheid

Om daar verandering in te brengen is op KIA de KennisIndex ontwikkeld. Hierin zijn kennisdossiers over diverse thema’s ingericht, zoals bijvoorbeeld ‘Archivering by design’ en ‘Auteursrecht’. Op dit moment zijn er vier kennisdossiers online. We bouwen dit de komende maanden uit, zowel qua inhoud als wat betreft inrichting van deze pagina’s. Daarom is het een prototype.

De kennisdossiers zijn een verzamelplaats met waardevolle en geverifieerde inhoud over een bepaald thema. Je vindt er actuele kennis. Het doel is om de versnipperde kennis die beschikbaar is beter te ontsluiten voor de community van KIA. Discussieer je liever? Op de kennisplatforms kun je discussiëren, vragen stellen, bijeenkomsten organiseren en bestanden delen. Door deze altijd relevante inhoudelijke tags mee te geven zullen ze terugkeren in de KennisIndex.

Wat vind je terug in de kennisindex?

In de KennisIndex vind je per thema verwijzingen naar blogs, handreikingen, webinars en profielen van experts op KIA. In de index tref je geen speciaal geuploade documenten aan, maar enkel verwijzingen. Ook worden er verbindingen met kennisbronnen buiten KIA gelegd, waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan kennisbanken en dossiers op websites van partners zoals KVAN/BRAIN, VNG, NIBG, NDE, DEN en KNVI.

Samen bouwen aan de KennisIndex

Rond elk kennisdossier bouwen we een mini-community die de KennisIndex actueel houdt. Dat betekent dat er zoveel mogelijk naar de meest recente informatie wordt verwezen. Op die manier wordt de KennisIndex verrijkt met mooie en nuttige bronnen. Het credo luidt: voor en door de community. We zetten koers op een soort Wikipedia in het klein. Om dat zo gebruiksvriendelijk mogelijk te doen zijn er technisch aanpassingen nodig. Daar werken we hard aan. Het weerhoudt ons niet om alvast een start te maken met het prototype van de KennisIndex op KIA. Onze insteek is ‘trail and error’, we staan daarom open voor hulp en feedback. Sterker nog, graag zelfs!

Heb jij suggesties?

Laat het ons weten. Ook als je een bijdrage wilt leveren aan de ontwikkeling van de KennisIndex. Heb je suggesties om de KennisIndex te verbeteren? Of weet jij welke webinars, verslagen en/of experts toegevoegd moeten worden? Mail ons via info@kia.pleio.nl

Bekijk de KennisIndex via kia.pleio.nl/kennisindex Of ga naar de homepage van KIA en klink op de link bji 'Direct naar'.

Aangemaakt door

Eric Kokke

Marketing & Communicatiemanager GO opleidingen

Over de auteur

KIA

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments