Alle events

Sensemaking Architectuur

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

donderdag 21 september 2023 van 19:00 uur tot 20:30 uur

Een eerste sessie in een serie van drie over Sensemaking Architectuur. In deze eerste sessie richten we ons op architectuur. In vervolgsessies gaan we dieper in op governance en ethiek. Uiteraard in samenwerking met deze interessegroepen.

De nieuwe, betekenisvolle architectuurbenadering op vier pijlers rust: ze is human-centered, flow-oriented, value-sensitive en situational:

  • Human-centered omdat in een steeds complexere wereld de houding, interacties en capaciteiten van mensen een essentiële rol spelen. Hoe meer techologie, hoe belangrijker de rol van de mens.
  • Flow-oriented omdat het niet gaat om statische modellen, zoals we gewend zijn om met ArchiMate te maken, maar om het geven van inzicht in de dynamiek waar een organisatie in zit. Waar zijn de causal loop diagrammen?
  • Value-sensitive omdat de waarden van individu, organisatie en maatschappij gerespecteerd moeten worden. Het is niet voor niets dat het thema van digitale ethiek steeds meer weerklank vindt.
  • Situational omdat architectuur, om flexibiliteit te creëren, onderscheid moet kunnen maken tussen verschillende contexten en subsystemen binnen een organisatie, en zowel inhoud als werkwijze moet kunnen aanpassen wat nodig is in een specifieke context.

We zijn erg benieuwd naar jullie inzichten en verwachtingen. Doen jullie mee met de discussie?

Deelname aan dit event is kosteloos voor KNVI-leden en NIET-leden. No-show regeling: Op onze events is de no-show regeling van toepassing. 

Aan dit event is 1 PE-punt toegekend.

Algemene info

PE punten: 1 Online

Volg ons op social media