Alle events

KNVI Super Tuesday - Informatiehuishouding van de overheid, de bezem erdoor?

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

dinsdag 4 april 2023 van 16:00 uur tot 17:30 uur

Voor het goed functioneren van onze democratische rechtsstaat is het essentieel dat de Rijksoverheid zijn informatiehuishouding op orde heeft. De volledigheid en betrouwbaarheid van overheidsinformatie dient de democratische verantwoording, maar ook de individuele belangen van rechthebbende en rechtzoekende burgers. Getriggerd door de toeslagenaffaire is er een meerjarenplan ‘Open op orde’ richt zich op de structurele verbetering van de informatiehuishouding binnen de gehele Rijksoverheid.

Voor de informatieprofessional betekent dit een bredere en belangrijkere rol: met hun kennis en kunde nemen ze de Rijksorganisaties aan de hand om die informatiehuishouding op orde te krijgen.

In deze Super Tuesday:

  • een kijkje in de keuken van rijksonderdelen: hoe geven zij handen en voeten aan het op orde brengen van de informatiehuishouding?

    en
     
  • een blik op de toekomst: wat is de rol van informatie voor andere functies en rollen binnen het Rijk en welke competenties zijn nodig om toekomstbestendige informatieprofessionals op te leiden?

Marijn Plomp zal als tafelheer in gesprek gaan met de experts Guido Ongena (associate lector Procesinnovatie en Informatiesystemen HS Utrecht), Eric Kokke (projectleider Rijksprogramma voor Duurzaam Digitale Informatiehuishoudingen) en Natascha Gadellaa (Programmamanager Open op Orde bij De Nederlandsche Bank). 

Geen vraag is te gek; doe mee in de chat! Wouter Bronsgeest (MT lid Directie IV - Bureau Directeursondersteuning (BDO) at Belastingdienst)is de moderator van deze Super Tuesday en zorgt dat je antwoord krijgt op al jouw vragen!

Benieuwd? Meepraten? Meld je alvast aan! Het belooft een leuke middag te worden!

Op elke eerste dinsdag van de maand verzorgt de KNVI een webinar of live event in de 'Super Tuesday' reeks. Deze reeks vormt een gebalanceerde afspiegeling van de verschillende disciplines binnen de KNVI op het gebied van Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening. Deze events worden georganiseerd door de centrale activiteitencommissie.
Deelname aan dit event is kosteloos voor KNVI-leden. Ben je geen KNVI-lid dan zijn de kosten voor deelname € 25,- exclusief btw. No-show regeling: Op onze events is de no-show regeling van toepassing. 
Aan dit event is 1 PE-punt toegekend.

Algemene info

PE punten: 1 Online

Volg ons op social media