Best Practices, standaarden, methodes enz de definities

terug naar overzicht

Best Practices, standaarden, methodes enz de definities

Samenvatting

Er bestaat veel verwarring over de betekenis en de toepassing van de termen ‘standaard’, ‘best practice’, ‘body of knowledge’, ‘framework’, ‘richtlijn’, ‘methode’, ‘model’, etc. Om bij de publicaties van Van Haren Publishing (VHP) een consistente toepassing van deze termen vast te leggen en te promoten, hebben we dit document opgesteld. Het is, vanzelfsprekend, ontstaan op basis van een ‘best practice’-aanpak, en dus het resultaat van inbreng van verschillende partijen. In dit document worden deze termen in relatie tot elkaar toegelicht, waarbij we eenvoudige en consistent geformuleerde definities geven. Bij deze definities hanteren we een indeling in domeinen zoals die ook wordt gebruikt bij de publicaties van VHP: businessmanagement, projectmanagement, IT & IT-management en enterprise-architectuur.

15 oktober 2020

Open Standaarden 

Over de auteur

Ivo van Haren's afbeelding
Ivo van Haren Directeur

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media