Alle events

Event van VNG: De week van Grip op Informatie

Van donderdag 9 november 2023 om 09:00 uur t/m donderdag 16 november 2023 om 15:00 uur
VNG Realisatie organiseert voor de achtste keer de week van Grip op Informatie: 9 tot en met 16 november 2023 

header-mailarchivering

Van 9 tot en met 16 november 2023 wordt voor de achtste keer de week van Grip op Informatie georganiseerd: 13 bijeenkomsten, ruim 30 sprekers!  

Sinds 1 mei 2022 is de Wet open overheid in werking getreden. De Woo vergroot voor iedereen de toegang tot overheidsinformatie, bevordert de actieve openbaarmaking en benadrukt het belang van informatiehuishouding op orde. Gemeenten staan om die reden voor een grote opgave. De week van Grip op Informatie voorziet dan ook in een behoefte naar (praktische) informatie over de implementatie van de Woo.    

Alle webinars van de achtste week van Grip op Informatie staan, net als de eerdere edities, weer in het teken van informatiebeheer, actieve openbaarmaking en digitale duurzaamheid. Met dit keer onder andere tips voor een meer gelijkwaardige informatierelatie tussen burgers en overheid, de stand van zaken rondom de actieve openbaarmaking en een masterclass over het bewaren (of vernietigen) van e-mail en tekstberichten. Maar de week van Grip biedt nog veel meer.    

Voorafgaand aan de week wordt op donderdag 26 oktober 2023 een inloopspreekuur georganiseerd waar een korte toelichting wordt gegeven op het programma en vragen voor de sprekers meegegeven kunnen worden.     

Alle bijeenkomsten zijn online en kosteloos!

Meer informatie en aanmelden  

  • Bekijk hier het programma voor meer informatie over alle webinars. 
  • Aanmelden kan voor één of meer sessies van de achtste week van Grip op Informatie. 
  • Vragen over de week van Grip op Informatie kunt u mailen naar gripopinformatie@vng.nl.

Algemene info

Online

Volg ons op social media