Alle events

Dé conferentie van onze partner Gebruiker Centraal; Conferentie Uit het doolhof!

vrijdag 6 oktober 2023 van 09:30 uur tot 16:00 uur
Hij komt er weer aan: de conferentie van Gebruiker Centraal!
Op vrijdag 6 oktober 2023, van 09.30 tot 16.00 uur bij De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug. Dit jaar is de conferentie voor het eerst weer 100% op locatie en de toegang is gratis.

Het thema: Uit het doolhof!
De overheid ontwikkelt telkens nieuwe diensten. Veel mensen ervaren daardoor de dienstverlening van de overheid steeds meer als een doolhof. Niet iedereen is namelijk even bekend met overheidssystemen. En dan zijn er ook nog meerdere websites voor al die verschillende diensten. Het is lastig. En we maken het steeds ingewikkelder.
Ondertussen bedenken we van alles om dit tegen te gaan. Van chatfuncties op de website, tot videobellen en apps inzetten. En hebben mensen vragen over digitale dienstverlening? Dan kunnen ze terecht bij de Informatiepunten Digitale Overheid in de bibliotheek.
Maar helpt dit, of is het slechts een doekje voor het bloeden? We staan voor een belangrijke uitdaging: niet nieuwe technologie, maar menselijke waarden moeten de basis zijn voor dienstverlening. Anders raken we steeds meer verdwaald in het (digitale) doolhof van de overheid. Er rest dus maar 1 vraag: hoe komen we hieruit?
Ochtendprogramma (begint om 09.30 uur)
Om uit het doolhof te komen, moeten we begrijpen hoe het doolhof in elkaar steekt. Daarom gaan we ‘s ochtends eerst de diepte in, met hulp van een aantal interessante sprekers:
  • Edo-Jan Meijer
  • Kustaw Bessems
  • Sarah Spiessens
  • Eelke Blokker
  • Carolien Nicola
Middagprogramma (eindigt om 16.00 uur)
‘s Middags gaan we zelf door het doolhof heen. Er zijn verschillende routes die je kunt kiezen. Elke route brengt je langs andere interessante plekken. Een gids leidt je door ons doolhof. Je komt langs activiteiten die met het door jou gekozen thema te maken hebben. Alleen de gids weet vooraf langs welke plekken je komt…
Je kiest als deelnemer zelf aan het begin van de dag een ticket voor jouw route door het doolhof. Dat ticket is gebaseerd op een thema of onderwerp waar jij interesse in hebt. Voorbeelden van thema’s en onderwerpen zijn: digitale toegankelijkheid, testen, gamification, begrijpelijke tekst, het gebruik van beeldtaal en hoe het is om in iemands schoenen te staan.
Inschrijven
De conferentie ‘Uit het doolhof!’, op vrijdag 6 oktober 2023. En beloofd: na de conferentie ga je vol inspiratie en energie naar huis. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan nu in via deze site

Algemene info

De Arendshoeve
Aalsmeerderdijk 438
1436 BL AALSMEERDERBRUG
Routebeschrijving

Volg ons op social media