Alle events

Masterclass: De rol van AI in de digitale transformatie

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

donderdag 28 september 2023 van 15:30 uur tot 22:00 uur

Programma van Masterclass: De rol van AI in de digitale transformatie

Op donderdag 28 september:
15:30 - 16:00 Inloop
16:00 - 18:00 De rol van AI in de digitale transformatie door Jan Veldsink, aan de hand van stellingen
18:00 - 18:45 Buffet
19:00 - 19:45 Wet- en regelgeving en ethiek in de generatieve AI door Dasha Simons
19:45 - 20:30 AI binnen de Belastingdienst: voorbereiden op de toekomst door Eric Kneppers
20:30 - 21:15 AI, Arbeidsmarkt en onderwijs - hoe gaat het werken? door Hogeschool Utrecht
21:15 - 22:00 Borrel
 1. Van 16:00 tot 18:00

  De rol van AI in de digitale transformatie door Jan Veldsink, aan de hand van stellingen

  1. "AI is een bedreiging voor de mensheid."

  Laten we de onzin van de zin scheiden. AI biedt ongetwijfeld kansen, maar ook uitdagingen. In deze masterclass zullen we de positieve impact van AI verkennen en de juiste aanpak bespreken om de potentiële risico's te beheersen.

  2. "AI gaat wel weer over."

  Ja, AI gaat ergens naartoe. Maar waar precies? Wat is AI nu eigenlijk? In deze masterclass zullen we de ware aard van AI onthullen en de nieuwsgierige geesten onder ons in staat stellen meer diepgang en interesse te ontwikkelen in dit onderwerp. We moedigen je aan om tijd vrij te maken en open te staan voor nieuwe ontwikkelingen, terwijl we samenwerken om je kennis en vaardigheden te verbeteren.

  3. "AI moet je gewoon doen!"

  In deze snel veranderende wereld is een onderbouwde mening cruciaal. Dit geldt ook voor AI. We zullen de kansen verkennen die AI biedt. AI kan een transformerende kracht zijn. Tegelijkertijd moeten we ons bewust zijn van de risico's en uitdagingen die gepaard gaan met de implementatie van AI, zoals privacy en gegevensbeveiliging.

  18:00 – 18:45
  Buffet

 2. Van 19:00 tot 19:45

  Wet- en regelgeving en ethiek in de generatieve AI door Dasha Simons

  Dasha Simons neemt jullie mee in de wereld van regelgeving, mogelijkheden en ethiek rondom Generatieve AI. Wat kan er al met Generatieve AI in het bedrijfsleven? Wat zijn de risico’s die er mee gepaard gaan? En welke rol wil je aannemen in deze turbulente wereld die in lijn is met de waardes waar je voor staat?

  Dasha Simons, werkzaam bij IBM, adviseert als Managing Consultant Trustworthy AI operationeel tot C-level over betrouwbare AI.

 3. Van 19:45 tot 20:30

  AI binnen de Belastingdienst: voorbereiden op de toekomst door Eric Kneppers

  Artificiële Intelligentie (AI) staat op dit moment enorm in de belangstelling. Wat vormt daarvoor de aanleiding en welke technologische doorbraken liggen eraan ten grondslag?

  Er bestaat geen twijfel over dat AI een enorme impact gaat hebben op de maatschappij, maar wat betekent dit concreet voor IT en professionals in deze sector?

  Vooruitblikken op de toekomst is leuk, maar hoe kunnen we nú al profiteren van de mogelijkheden die nieuwe AI-tools bieden? En welke stappen kunnen we op dit moment al zetten om optimaal te profiteren van de aankomende 'AI-revolutie'?

  Ik zal deze vragen proberen te beantwoorden en daarbij steeds de link leggen met de praktijk binnen de Belastingdienst. Het doel is om zowel de huidige als toekomstige mogelijkheden van AI in onze werkomgeving te verkennen en te begrijpen.

 4. Van 20:30 tot 21:15

  AI, Arbeidsmarkt en onderwijs - hoe gaat het werken? door Hogeschool Utrecht

  Xander Lub (Lector Organisaties in Digitale Transitie) en Marco Dumont (Docent onderzoeker Lectoraat Organisaties in Digitale Transitie) nemen je mee in de toekomst van project- en informatieprofessionals en hoe hun werk gaat veranderen door AI goed en slim in te zetten. Door een doorkijk naar hoe de aanstormende professionals van morgen worden voorbereidt op deze toekomst. Een toekomst waar bedreigingen materialiseren én kansen voor het grijpen liggen. We gaan in op hoe AI de arbeidsmarkt verandert, hoe banen veranderen of verdwijnen, en hoe we op deze ontwikkelingen inspelen in het onderwijs. De focus van deze sessie ligt op hoe we startende professionals voorbereiden om daarmee de ervaren project- en informatie seniors te inspireren hun eigen route uit te stippelen naar een nieuwe vormen van werk en werken: Onze lessons learned vanuit het Bachelor onderwijs aan 18000 studenten en de Masters Open ICT, DDB, Project Management, Human-Centred AI.

Algemene info

PE punten: 4
Ticket Prijs
Niet leden € 150,00

Niet-leden betalen €150, excl. btw. Lid worden van KNVI? Dat kan al voor €182,50 per jaar (persoonlijk lidmaatschap), waarmee je profiteert van vele voordelen waaronder gratis deelname aan deze Masterclass.

Nyenrode Business University
Straatweg 25
3621 BG BREUKELEN
Routebeschrijving

Volg ons op social media