Cynthia Kop nieuwe Nederlandse vertegenwoordiger voor IFIP voor TC 1

Alle nieuws

Cynthia Kop nieuwe Nederlandse vertegenwoordiger voor IFIP voor TC 1

Dr. Cynthia Kop van de Radboud Universiteit is benoemd tot Nederlandse afgevaardigde in de Technische Commissie (TC1) van IFIP. Namens de universiteit en de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) vertegenwoordigt zij daarin het vakgebied van de Technische Commissie: onderzoek in de grondslagen van de informatica. Haar specialisatie op het gebied van termherschrijven krijgt in haar internationale werk ook extra aandacht.

 

24 juni 2024

De Technische Commissie TC 1 – doet onderzoek naar de grondslagen van de informatica. De groep werd door IFIP opgericht in 1989 om de ontwikkeling van de theoretische informatica te ondersteunen. Het vakgebied is een fundamentele wetenschap die wetenschappelijke doelen heeft bij het begrijpen van de informatieverwerkingswereld.  De Technische Commissie helpt bij het  ondersteunen van de ontwikkeling en verkenning van fundamentele concepten, modellen en  theorieën. Met het werk van alle wetenschappers in de commissie en de  werkgroepen worden de grenzen en de mogelijkheden van informatieverwerking verkend. De wetenschappers leggen dan ook de brug met andere wetenschappen binnen IFIP.

Cynthia was al actief in Werkgroep 1.6 van de TC 1.  In deze werkgroep krijgt het vakgebied termherschrijven aandacht. Daarin wordt een wetenschappelijke basis gelegd voor toepassingen in bijvoorbeeld de symbolische algebra, automatische deductie en programma analyse. Cynthia haar specialisatie daarbinnen is hogere orde redeneren, bijvoorbeeld anonieme functies en quantoren.

Cynthia Kop_IFIP_TC1Cynthia Kop is associate professor aan de Radboud Universiteit (RU). Daar is zij coördinator en een van de docenten van de opleiding in Automatisch Redeneren en van de GiPHouse-cursussen. Vanuit haar vakgebied begeleidt zij studenten die projecten uitvoeren op het gebied van herschrijven en geautomatiseerd redeneren.  GiPHouse is een uniek door studenten gerund bedrijf dat drie onderling samenhangende cursussen omvat: Software-engineering, management van systeemontwikkeling en ondernemerschap in een software startup. Daarmee zet zij zich niet alleen in voor de wetenschap, maar begeleidt ze ook studenten voor op ondernemerschap.

IFIP: erkend door de VN
IFIP is een leidende, multinationale en apolitieke organisatie op het gebied van informatieverwerking, erkend door de Verenigde Naties. IFIP is in 1960 opgericht nadat het eerste World Computer Congress van de UNESCO in 1959 in Parijs was gehouden. IFIP is georganiseerd in dertien zogeheten ‘Technical Committees (TC)’. Ieder TC vertegenwoordigt een thema met betrekking tot informatieverwerking, bijvoorbeeld zoals security en privacy, mens-computerinteractie en informatiesystemen.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media