20 jaar High Level werken aan informatietechnologie: WSIS

Alle nieuws

20 jaar High Level werken aan informatietechnologie: WSIS

Via de IFIP-organisatie is de KNVI betrokken bij de ‘World Summit on the Information Society (WSIS)’, een internationaal High-Level Event voor Informatieprofessionals in Genève, die dit keer plaatsvindt van 27 tot 31 mei 2024.

27 mei 2024

Twintig jaar geleden zette WSIS het raamwerk neer voor mondiale digitale samenwerking met de visie om mensgerichte, inclusieve en ontwikkelingsgerichte informatie- en kennismaatschappijen op te bouwen. Dit gebeurde op de Wereldtop over de Informatiemaatschappij, die in twee fasen plaatsvond: in Genève in 2003 en in Tunis in 2005. Via de WSIS-evenementen wordt de implementatie van het raamwerk gesproken met experts vanuit de hele wereld.

Het WSIS-evenement vindt dit jaar plaats van 27 tot 31 mei 2024 en wordt mede georganiseerd door ITU, UNESCO, UNDP en UNCTAD en met steun van partijen als de Zwitserse Confederatie en IFIP. Tijdens het event geeft de IP3 groep vanuit IFIP een workshop over de wijze waarop mensen hun intelligentie en creativiteit kunnen gebruiken om het maximale uit Gen-AI te halen. Moira de Roche onderzoekt met de deelnemers hoe AI, vooral generatieve AI, moet worden gebruikt in combinatie met menselijke intelligentie. IP3 presenteert een AI-agent en het publiek kan de agent ondervragen en vragen stellen over een reeks onderwerpen. Een andere interactie laat zien hoe AI met HI (Human Intelligence) kan worden gebruikt voor innovatie. 

Het zal even wennen zijn – zo met een ‘menselijke’ AI te interacteren in een workshop. De vraag zal natuurlijk mede zijn: Is de AI er om het denkwerk van ons over te nemen en creativiteit na te bootsen? Of zijn we in staat AI vooral in te zetten op het werk dat wij moeten doen om ons leven eenvoudiger te maken, te boekhouden, administraties te doen en bronnenonderzoek uit handen te nemen. Zodat wij als mens juist meer ruimte houden voor onze eigen creativiteit? We gaan het ontdekken (tenzij de AI dat al voor ons heeft uitgedokterd…). 

Wouter Bronsgeest, voorzitter KNVI

Foto 2: ITU Secretary General Doreen Bogdan-Martin bedankt IFIP en Moira De Roce als ondersteunende partner van de WSIS2024.

WSIS groep  WSIS-vlag    WSIS presentatie  WSIS building confidence and security in connected it systems

 

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media