Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 13: Waarde-geïnspireerd ontwerpen

Alle nieuws

Smart Humanity - word deelgenoot van de kennis van bevlogen professionals - Deel 13: Waarde-geïnspireerd ontwerpen

KNVI deelt in de komende nieuwsbrieven en op de website een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: Waarde-geïnspireerd ontwerpen: na de coronacrisis samen verder, door Abraham de Kruijf.

28 juni 2023

Werkprocessen kunnen waarde-geïnspireerd ontworpen worden. Dit ondersteunt organisaties om goed om te gaan met klanten, medewerkers, de externe omgeving en milieu- en sociale duurzaamheid [Brundtland, 1987].

Zonder ‘waarde-volle’ doelen expliciet mee te nemen in de werkprocessen en de systemen van een organisatie lopen we namelijk het risico dat de factor ‘mens’ verdwijnt of ten minste minder belangrijk wordt dan technische, rationele of machinale inrichtingen van processen. Hoe kun je ‘waarde’ via IT-oplossingen in bedrijfsprocessen opnemen? Vier waarden kunnen daarbij helpen.

>> Lees hier het complete hoofdstuk 'Waarde-geïnspireerd ontwerpen: na de coronacrisis samen verder', door Abraham de Kruijf.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media