Kenniscentrum

< Terug naar overzicht

Terugkijken KNVI Super Tuesday 1 februari 2022 'De nieuwe informatierevolutie die Persoonlijk Kennis Management heet!'

Samenvatting

Op dinsdag 1 februari vond het KNVI Super Tuesday event 'De nieuwe informatierevolutie die Persoonlijk Kennis Management heet!' plaats. Een succesvol webinar met sprekers Martijn Aslander, Mark Vletter (Innovator; Voys), Bart van der Meij (Consultant Duurzame Innovatie ontwikkeling, Pulsar Partners). Gemist? Je kan 'm nu terugkijken!

01 March 2022
(bijgewerkt op 30 March 2022)

De meeste mensen zijn niet heel bedreven in het omgaan met digitale informatie. Zoeken naar informatie kost al gauw 240 uur per jaar en onnodig gehannes met de computer ook nog eens 200 uur. Ondertussen raken we moe en gefrustreerd en verlangen we naar rust, maar ook naar slagkracht. Met digitale fitheid bieden we een uitweg door te kijken naar de menskant van digitalisering. Met tips, inspiratie, lessen, concrete hulp én aandacht.

Sinds een paar jaar is PKM serieus in opkomst. Persoonlijk Kennis Management ( en heel handig in het engels Personal Knowledge Management), decentraal en persoonlijk.

Als je voorbij het Dogma van het document kunt kijken (we zullen wel moeten) ontvouwd zich een uiterst opwindend perspectief. Met de komst van nieuwe soorten digitaal werkgereedschap als Miro, Notion, Workflowy en RoamResearch kunnen we heel snel alle informatie die we ooit nog nodig hebben snel opslaan, én terugvinden. Al je contacten, ideeën, gedachten, concepten, feiten, boeken, muziek, alles wat maar vaag je interesse heeft met elkaar verbonden, rijk toegankelijk, als een extern brein.

Een machtig hulpmiddel om je denken aan te scherpen en te versnellen. Partner voor de rest van je leven. En hoe eerder je er mee begint, des te groter de rente op jouw informatiekapitaal.

Dit alles draagt bij tot Digitale Fitheid: een antwoord op veel urgente aandachtgebieden van mensen die meer dan 4 uur per dag voor hun werk naar een scherm kijken.

Tijdens het online KNVI Super Tuesday event gaan we aan tafel met Martijn Aslander, Mark Vletter (Innovator; Voys), Bart van der Meij (Consultant Duurzame Innovatie ontwikkeling, Pulsar Partners)

We bespreken met de gasten alles wat kan bijdragen aan jouw digitale fitheid. Je krijgt niet alleen nieuwe inzichten, maar ook al concrete tips uit de praktijk. We delen onze ervaringen met tools en methoden om een betere staat van digitale fitheid te bereiken. En dus ons werk beter en leuker te maken. Daarnaast krijg je een introductie in de ‘Maand van de Digitale Fitheid’, die in maart 2022 voor het eerst gaat plaatsvinden!

 

Aangemaakt door

Caroline Knobbe

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments