Terugkijken KNVI Super Tuesday 4 juni 2024 ''AI: Unlock Your Potential! Maar dan echt...''

Conny Verleun-Brood

terug naar overzicht

Terugkijken KNVI Super Tuesday 4 juni 2024 ''AI: Unlock Your Potential! Maar dan echt...''

Samenvatting

Op dinsdag 6 februari 2024 vond het KNVI Super Tuesday event "AI: Unlock Your Potential! Maar dan echt...'' plaats. Een interessante webinar met spreker Benno Pieters. Gemist? Je kan 'm nu terugkijken!

4 juni 2024

"It is not AI that is going to put you out of a job or your business, it is the person with AI that will do that."

Een quote van Zain Khan, oprichter van Superhuman, een van de snelst groeiende AI media bedrijven. En hij heeft een punt.

Want wie nu de juiste kennis van de huidige ontwikkelingen op AI-gebied weet om te zetten in tastbare vaardigheden, toepassingen en businessmodellen, is de schepper van de wereld van morgen. Voor wie niet helemaal oplet, lijkt het een ver-van-je-bed show, maar er is een omwenteling gaande, die qua impact lijkt op de veranderingen in de Renaissance periode van een paar eeuwen geleden. Het is dus zaak wél op te letten en niet alleen te filosoferen over de gevolgen van de introductie van AI, maar er ook echt mee te gaan werken in je baan en in je bedrijf.

Shokoofeh Ketabchi en Benno Pieters zijn daar mee aan de slag gegaan en hebben het bedrijf RenAIsol opgericht, waar zij het tot hun missie hebben gemaakt om bedrijven op een hoger niveau te brengen door het gebruik van AI. Zij zien hun bedrijf als iets wat meer is dan alleen maar een consultancybureau: zij willen richtinggevend zijn voor een toekomst waar technologie onze menselijke kennis en kunde versterkt, waar technologie ons helpt en verheft.

Dit sluit heel mooi aan bij het thema Smart Humanity van de KNVI en daarom zijn wij verheugd en trots dat Benno Pieters ons in de Super Tuesday van juni wil meenemen in de denkwereld van RenAIsol. Wat kunnen wij, leden van de KNVI, leren van hun visie, waar moeten we ons meer gaan haasten en welke kennis is echt onontbeerlijk in de komende 18 maanden.

Was je niet bij het webinar, maar ben je wel nieuwsgierig geworden? Kijk het gesprek dan op je eigen moment terug via onderstaande link.

Over de auteur

Conny Verleun-Brood

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media