Terugkijken KNVI Super Tuesday 6 juni 2023 "Smart City: hoe bewust is de smart citizen?

Conny Verleun-Brood

terug naar overzicht

Terugkijken KNVI Super Tuesday 6 juni 2023 "Smart City: hoe bewust is de smart citizen?

Samenvatting

Op dinsdag 6 juni 2023 vond het KNVI Super Tuesday event "Smart City: hoe bewust is de smart citizen?" plaats. Een succesvol webinar met sprekers Anouk van Geenen, Esmeralde Marsman en Mark Simons. Gemist? Je kan 'm nu terugkijken!

7 juni 2023

Ben jij je als burger bewust van de veranderingen in je leefomgeving door de digitalisering? En welke impact deze veranderingen hebben op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen? Tijdens deze Super Tuesday gaan we in op actuele vragen rondom het thema ‘Smart City’, de slimme stad. 

Als je je huis uitstapt sta je direct middenin de openbare ruimte. Met de digitalisering van onze leefomgeving is die openbare ruimte aldoor aan het veranderen. Denk bij digitalisering van onze leefomgeving aan de camera aan het huis van je buren, de slimme lantaarnpaal die met je meekijkt of als je met het 6G netwerk straks zelf de bron wordt van energie en doorgeefmechanisme van signalen.

Daarnaast gebruiken we deze ruimte zelf ook anders dan voor het digitale tijdperk. Je kijkt op je smartphone naar berichtjes op whatsapp en insta, terwijl je op een rustig plekje in het park zit of wandelt door de binnenstad waar allerlei instanties met je meekijken.

Smart City
Ben jij je als burger hiervan bewust? En welke impact hebben de digitale veranderingen in onze leefomgeving op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen? Tijdens deze Super Tuesday gaan we in op actuele vragen rondom het thema Smart City.  

  • Wie ontwerpt eigenlijk de slimme openbare ruimte?
  • Welke persoonlijke en publieke waarden worden geraakt door de slimme stad en tot welke dilemma's leidt dat?
  • Moeten we daar niet vaker over in gesprek met elkaar? Samen met bewoners, samen met ontwerpers (uit de IT, overheid, designwereld en kunstwereld).
  • Welke ontmoetingen zijn dan nodig om anders (en inclusiever) te denken en daarna te doen?

Denk en praat mee!
Want één ding is duidelijk. Niemand weet alles. Als we al iets weten van de toegang tot informatie of de inzet van IT dan is het vaak vanuit één expertise of invalshoek. We zitten allemaal in een veranderende wereld door digitalisering en niemand weet wat er nog komt, maar samen bepalen we wel wat normaal is en wat niet.

Over de auteur

Conny Verleun-Brood

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media