Terugkijken KNVI Super Tuesday7 maart 2023 "Digitale fitheid voor gevorderden"

Caroline Knobbe

terug naar overzicht

Terugkijken KNVI Super Tuesday7 maart 2023 "Digitale fitheid voor gevorderden"

Digitale Fitheid - fit blijven vraagt tijd en onderhoud. Digitale fitheid hoort dan ook thuis in het rijtje van gezond eten, voldoende slapen en je rust nemen. Anno 2023 kijken velen van ons meer dan 4 uur per dag naar een scherm. Kenniswerkers, scholieren, designers: wie heeft er nu geen schermpje in de buurt voor werken, zoeken naar informatie, interactie en gesprek. Werken met die mooie hulpmiddelen geeft je toegang tot een van de belangrijkste hulpbronnen: informatiekapitaal. Wonderlijk genoeg hebben we moeite dit kapitaal te beoordelen en te waarderen. En vervolgens slaan we dat kapitaal daarna op in digitale 'oude sokken", namelijk mappen, submappen of documenten. Wil je je informatiekapitaal terugvinden - dan kost dat tijd, maar vooral energie en slagkracht. Dit gebrek aan informatie-liquiditeit is één van de grootste beperkingen in ons werk.

7 maart 2023

Digitale Fitheid - fit blijven vraagt tijd en onderhoud. Digitale fitheid hoort dan ook thuis in het rijtje van gezond eten, voldoende slapen en je rust nemen. Anno 2023 kijken velen van ons meer dan 4 uur per dag naar een scherm. Kenniswerkers, scholieren, designers: wie heeft er nu geen schermpje in de buurt voor werken, zoeken naar informatie, interactie en gesprek. Werken met die mooie hulpmiddelen geeft je toegang tot een van de belangrijkste hulpbronnen: informatiekapitaal. Wonderlijk genoeg hebben we moeite dit kapitaal te beoordelen en te waarderen. En vervolgens slaan we dat kapitaal daarna op in digitale 'oude sokken", namelijk mappen, submappen of documenten. Wil je je informatiekapitaal terugvinden - dan kost dat tijd, maar vooral energie en slagkracht. Dit gebrek aan informatie-liquiditeit is één van de grootste beperkingen in ons werk.

Dus: Hoog tijd dat we Nederland Digitaal Fit maken! En dat doen we als KNVI door deel te nemen aan de Maand van de Digitale Fitheid. In maart 2023 is het voor de tweede keer dat we aan de slag gaan met het thema. Een maand lang is er in Nederland aandacht op de werkvloer, bij beslissers en in de media voor digitale fitheid. Als we het mentale welzijn, de ontwikkeling, en het werkplezier van kenniswerkers serieus willen nemen, en tegelijk aan slagkracht en innovatie willen werken ontkomen we niet aan extra aandacht voor digitale fitheid.

In de Super Tuesday studio van de KNVI zal Martijn Aslander, initiatiefnemer van de Maand, trekker van de Interessegroep Digitale Fitheid én fellow van de KNVI zijn visie geven en in gesprek gaan over het thema. Alvast meer weten? Kijk op https://www.digitalefitheid.nl/

Over de auteur

Caroline Knobbe

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media