Terugkijken KNVI Super Tuesday 3 mei 2022 'Quantum Computing: Hoe kan je sturen op toekomstige technologie?'

Caroline Knobbe

terug naar overzicht

Terugkijken KNVI Super Tuesday 3 mei 2022 'Quantum Computing: Hoe kan je sturen op toekomstige technologie?'

Samenvatting

Op dinsdag 3 mei vond het KNVI Super Tuesday event 'Quantum Computing: Hoe kan je sturen op toekomstige technologie'?' plaats. Een succesvol webinar met sprekers Julian van Velzen, Ferdinand Griesdoorn, Dimitri van Esch. Gemist? Je kan 'm nu terugkijken!

1 juli 2022

Tijdens deze Super Tuesday hoor je alles wat je moet weten over de toekomst van Quantum Computing, zonder dat je inhoudelijke kennis nodig hebt.

Problemen oplossen die voorheen niet opgelost kunnen worden, dat lijkt de belofte van quantum computing. Het is de volgende stap in de computerwetenschap. Door computers te bouwen middels ‘quantummagic’, zoals entanglement, interference en super posisitions kunnen we andere algoritmes uitvoeren dan voorheen mogelijk was. 

De wetenschap is helaas nog niet zo ver dat we quantum computers hebben die meer kunnen dan traditionele computers. Toch zijn er al vele bedrijven bezig met de ontwikkeling van QC-applicaties, wordt er geprogrammeerd voor hypothetische quantum computers en wordt er gewerkt aan encryptie die niet door quantum computers gekraakt kan worden.

Voor velen is de wereld van quantum computing niet zo goed te begrijpen, net als dat geldt voor artificial intelligence, blockchain of het oplossen van de Rubiks Cube. Daardoor wordt een quantum computer al gauw een black-box. Hoe gaan we om met een “black box”? Hoe bereiden bedrijven zich voor op quantum computers? En wat doet de Nederlandse overheid?

Sprekers

Deze sessie wordt geleid door Julian van Velzen Hij is hoofd van het Quantum Lab van Capgemini. Vanuit zijn brede oriëntatie bij Capgemini kan hij vertellen welke dingen er in de markt hangen en wat hij de toekomst van quantum computing is. Julian gaat in gesprek met twee experts.

Ferdinand  Griesdoorn is chairman quantum innovation hub Rijksoverheid. Hij kan ons vertellen over de visie en het van de overheid. Onderwerpen die bespreken worden zijn o.a. Is quantum computing een bedreiging of een kans? Wat doet Nederland om zich voor te bereiden? En staan we er goed voor?

Dimitri van Esch, Business Consultant voor Quantum Amsterdam, vanuit deze rol heeft hij goed inzicht wat er gebeurt in Amsterdam. Welke initiatieven er lopen en waar bedrijven zich nu op voor moeten bereiden.

Over de auteur

Caroline Knobbe

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media