Webinar Kritisch denken over Variety en complexiteit - 13 april 2021

Caroline Knobbe

terug naar overzicht

Webinar Kritisch denken over Variety en complexiteit - 13 april 2021

Samenvatting

Webinar Kritisch denken over Variety en complexiteit - 13 april 2021

30 april 2021

De wereld waarin wij leven, werken en denken is niet eenvoudig. Onze wereld is best ingewikkeld. Maar is alles even chaotisch, ingewikkeld of complex? En is het altijd verstandig om met bijvoorbeeld modellen of metaforen onze omgeving te willen vereenvoudigen? Moeten we inzoomen of uitzoomen?

In de sessie van 13 april 2021 vertelden Martijn Sasse, Jasper Ligthart en Hans Nouwens ieder op hun manier over verschillende soorten complexiteit en waarom het belangrijk is om deze verschillen te onderkennen.

Hoe kan denken over Variety, de eenheid van complexiteit, ons helpen bij het maken van verstandige keuzes voor bijvoorbeeld het inrichten van organisaties, processen of informatiesystemen? Welke tot nu toe bekende denkgereedschappen reduceren complexiteit, en welke versterken deze juist? Zijn er andere denkgereedschappen die we kunnen toevoegen aan onze gereedschapskist?

In twee breakout-sessies probeerden we een deel van deze vragen te beantwoorden om zo samen een begrip te ontwikkelen over het denken rondom complexiteit. 

 


 

 

Over de auteur

Caroline Knobbe

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media