Caroline Knobbe

terug naar overzicht

Datakwaliteit in de praktijk

Samenvatting

De laatste jaren wordt in steeds meer organisaties data – en informatie-gestuurd gewerkt. In dit kader zijn de verwachtingen rondom de toepassingsmogelijkheden van big data hoog gespannen. Het benutten van de potenties van big data brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Naast de privacy en ethische uitdagingen is datakwaliteit ook een belangrijke uitdaging. Voor een adequate duiding van de resultaten van (big) data-analyses is inzicht in de kwaliteit van de data van cruciaal belang. Het ontbreken van dit inzicht kan leiden tot verwarring en verkeerde conclusies. In de presentatie gaan we in op hoe je dit inzicht kan verkrijgen en hoe je de datakwaliteit in kaart en op orde brengt.

27 april 2021

Over de auteur

Caroline Knobbe

Reacties

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden.

Volg ons op social media