Lees de KNVI nieuwsbrief van april met de op stapel staande events, nieuws en columns!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser

25 APRIL 2023

 
 

02/5: Governance

De uitdaging bij het gebruik van informatie-technologie en bij-behorende data door organisaties en overheid, is de menselijke maat. De NEN-werkgroep 'Governance op de menselijke kant van IT' heeft hiervoor een praktijkrichtlijn opgesteld. Stel aan deze werkgroep je vragen, zodat je er daarna mee aan de slag kan!


Schrijf je in!

11/5: Data Mesh 101

Data Mesh is een nieuwe manier van denken over data en beschrijft een nieuwe gegevens-topologie waarbij bedrijfsdomeinen hun data ontwerpen en beheren als een product. Het maakt een einde aan traditionele data-architecturen. Deze sessie is een inleiding, vandaar de term 101. Geinteresseerd? Toepassen?


Meld je aan!

25/5: Algemene Ledenvergadering (ALV)

De leden van de KNVI zijn van harte uitgenodigd voor de ALV! Deze keer ontmoeten we elkaar weer live. De locatie is Bar Beton in Amersfoort, dicht bij het centraal station. Je bent van harte welkom; we starten om 17.00 uur. Op de agenda onder andere het financieel resultaat van 2022. Meld je nu aan! Denk en praat mee!


Kom ook!
 

VERENIGINGSNIEUWS

NACHTWERK
Met een zelfveroorzaakte jetlag zit ik deze week achter mijn PC’s als deelnemer / councillor bij de Board Meeting van de IFIP. De inmiddels ruim 60-jaar jonge Internationale Federatie voor Informatie Processing praat met de betrokkenen over het verstevigen van het vakgebied en de inhoudelijke onderwerpen die spelen. Deze keer komt het bestuur van de IFIP in Sydney bijeen. 

>> Lees hier de gehele column
 

oD Kennissessie over de woo - 9 mei

Hoe kunnen we als informatiebeheerders bijdragen aan een goede uitvoering van de Woo? Op 9 mei nemen we de ervaringen van bijna één jaar Woo mee in ons programma met aandacht voor praktijkcases, wet- en regelgeving, de techniek en, uiteraard, de mens! >> Meld je aan!


Smart City: hoe bewust is de smart citizen?

Op 6 juni organiseren we een Super Tuesday rondom de slimme stad. Ben jij je er als burger bewust van welke impact digitale veranderingen in onze leefomgeving hebben op hoe we ons gedragen en hoe veilig we ons voelen? Denk en praat mee


Manifest voor kennsrepresentatie

Dit manifest vestigt aandacht op het belang van het vastleggen van kennis bij het ontwikkelen van informatiediensten. Benieuwd naar het manifest en de toeliching? Je bent op 25 mei van harte uitgenodigd voor deze sessie!


 

KNVI EVENT 2023 - GAAT CHATGPT ALLES VERANDEREN? - 23 NOVEMBER
Ons jaarlijkse event vindt dit jaar plaats bij het Nationaal Archief in Den Haag en staat in het teken van ChatGPT. Sommigen noemen deze slimme software de meest impactvolle nieuwe technologie sinds het internet. Maar hoe revolutionair is ChatGPT werkelijk? Schuilt in de ogenschijnlijke 'goede' teksten niet juist het gevaar van het programma? En in hoeverre gaat ChatGPT de wereld van de informatieprofessional veranderen? Deze en andere vragen staan centraal op het KNVI Event 2023.

Meer informatie over het programma en locatie / Meld je snel aan!

 

SMART HUMANITY - WORD DEELGENOOT VAN KENNISBEVLOGEN PROFESSIONALS

KNVI deelt in haar nieuwsbrieven een hoofdstuk uit haar boek 'Smart Humanity - De mens met 1-0 op voorsprong'. Dit keer: Value Sensitive Design, door Marlies van Steenbergen. >> Lees verder


KNVI ondersteunt Europees project rondom software skills

De KNVI ondersteunt het Europese project rondom softeware skills, genaamd ESSA. Hiermee brengen wij een van de onderwerpen op de agenda van KNVI - namelijk digital skills - een stapje verder.
>> Lees meer


Geslaagd knvi-srvision23 event!

Deborah Burton was 'ready to roll' en trapte het knvi-srvision23 congres op 19 april af, samen met de bijna 200 deelnemers! Een supergave dag met inspirerende sprekers. En als klap op de vuurpijl ontvingen de deelnemers na afloop het boek 'Sooner Safer Happier' van spreker Jon Smart. Ook Van Haren en Giarte verrasten de deelnemers met een e-book over XLA. >> Lees meer


 

Hier kan jouw vacature staan!


VACATURES DOCUMENTATIE- EN INFORMATIEVOORZIENING BIJ DE RIJKSOVERHEID


Bekijk alle vacatures op website KNVI
 

Toegang tot informatie

Met het thema Toegang tot Informatie wil de KNVI, gesteund door KIA, ontdekken wat innovatie en in het bijzonder de toegang tot informatie ons kan brengen. Lees in dit artikel de eerste stappen die zijn gezet en de concrete acties die worden uitgevoerd en de aanpak om het thema levend te houden.


Digitaal fitter te worden

Een groot deel van de kenniswerkers heeft niet genoeg digitale vaardigheden om werkmethodes goed te kunnen gebruiken. Werkgevers moeten zorgen dat hun medewerkers digitaal fitter worden, vindt Martijn Aslander, een van de initiatiefnemers van de Maand van de Digitale Fitheid. Lees dit artikel met7 tips om digitaal fitter te worden.


liefdevol conflicteren

Conflicten kom je zowel in je werk als privé tegen, dagelijks hebben we er mee te maken. Wat doe je ermee? Laat je ze sudderen of probeer je ze op te lossen? Een waardevol artikel in een tijd waarin we dagelijks met veel conflicten worden geconfronteerd. >> Lees verder


Nieuws van IFIP

KNVI is mede-oprichter en lid van de internationale koepelorganisatie IFIP. IFIP brengt de nieuwsbrief IFIP INSIGHTS uit. >> Lees hier de laatst verschenen editie


 
 
       
 

Berencamperweg 10
3861 MC Nijkerk
T 033 – 2473427
E info@knvi.nl

Copyright © 2022 KNVI, All rights reserved.

Voorkeuren beheren of uitschrijven