Actueel - Nieuws

Stichting Digisterker en de KNVI slaan handen ineen

PERSBERICHT - Stichting Digisterker en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) ondertekenden op 15 april een samenwerkings-overeenkomst.

15 april 2019

Nijkerk/Enschede, 15 april - Stichting Digisterker en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Informatieprofessionals (KNVI) ondertekenden op 15 april een samenwerkings-overeenkomst. Zij gaan samenwerken om meer aandacht te geven aan twee maatschappelijke thema’s: verbeteren van de selfservice van burgers, bedrijven en organisaties via digitale dienstverlening, en meer aandacht voor groepen in de samenleving die moeite hebben met het gebruik hiervan. Stichting Digisterker en de KNVI dragen daarmee actief bij aan een inclusieve samenleving voor alle inwoners van Nederland.

Digitale selfservice en digitale inclusiviteit staan bij beide organisaties hoog op de agenda. Aan beide ontwikkelingen dragen ICT-ers en Informatieprofessionals bij. Velen daarvan zijn lid van de KNVI. Deze professionals zijn mede bepalend voor zowel de ontwikkeling en het aanbod van producten en diensten, als het ondersteunen bij implementatie en gebruik van deze producten en diensten. Stichting Digisterker verbindt met haar educatieve programma’s de werkvelden van openbare bibliotheken en overheidsorganisaties. Zij draagt daarmee bij aan bewustwording en de ontwikkeling van (digitale) competenties van zowel burgers als informatieprofessionals.

De samenwerking zal op diverse manieren zichtbaar worden. Beide organisaties delen hun kennis en hun netwerk. In het verlengde van de doelstellingen van Stichting Digisterker, is digitale inclusiviteit ook een thema binnen Smart Humanity, het centrale thema voor de KNVI en de beroepsgroep. Op het Smart Humanity event op 14 november 2019 staat inclusiviteit op de agenda van diverse sprekers en sessies. Stichting Digisterker heeft een breed netwerk, onder meer bij de openbare bibliotheken in Nederland. Vanuit die positie draagt zij bij aan het adresseren van genoemde maatschappelijke thema’s en het organiseren van initiatieven om iedereen in de samenleving toegang te geven tot informatie. 

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments