Actueel - Nieuws

Bron biedt toegang tot meer dan 400 professioneel uitgevoerde en gecontroleerde recensies

PERSBERICHT Databank met kritische beoordelingen van digitale bronnen ccAdvisor nu beschikbaar

1 april 2019

Databank met kritische beoordelingen van digitale bronnen ccAdvisor nu beschikbaar via EBSCO Information Services 

Rijsenhout, 1 april 2019 — ccAdvisor, een bron met recensies van informatiedatabanken en andere digitale bronnen, is nu beschikbaar via EBSCO Information Services (EBSCO). ccAdvisor bevat gedetailleerde kritische beoordelingen van bronnen voor de academische en bibliotheekmarkten. De databank wordt samengesteld door Choice en Charleston Advisor, twee bekende en gerespecteerde evaluatiebronnen.

ccAdvisor is de enige peer-reviewed en doorlopend geüpdatete bron met recensies van academische databanken, websites en tools voor bibliothecarissen, studenten en faculteitsleden. De meer dan 400 professioneel uitgevoerde beoordelingen van bronnen in alle vakgebieden ondersteunen bibliotheken en faculteitsmedewerkers bij het samenstellen en uitbreiden van hun collectie.  

De recensies zijn elk tussen de 1.500 en 3.000+ woorden en bevatten analyses op basis van content, doelgroep, gebruikersinterface, technische specificaties, prijzen, contractinformatie en concurrerende producten. Om gebruikers te helpen de bronnen te vinden die het best passen bij hun wensen, biedt ccAdvisor kritische evaluaties inclusief ratings, interactieve tabellen voor het vergelijken van producten, een peilingssysteem voor opmerkingen van gebruikers, en mogelijkheden om lijsten samen te stellen en exporteren, zoekopdrachten op te slaan en attenderingen in te stellen.

Mark Cummings, redacteur en uitgever van Choice, legt uit dat ccAdvisor meer is dan alleen een hulpmiddel voor bronnenselectie: “Omdat het ook open access bronnen, openbare websites en tools evalueert, is het een alles-in-één-oplossing voor studenten en faculteitsleden om snel de scope en kwaliteit van de beschikbare bronnen voor hun onderzoek te bepalen. ccAdvisor is een krachtige nieuwe tool voor de evaluatie van informatiedatabanken.”

Volgens Sara Early, Vice President of Product Management bij EBSCO, is ccAdvisor een unieke oplossing voor collectieontwikkelaars, wetenschappers en bibliothecarissen: “ccAdvisor is de enige peer-reviewed databank met kritische evaluaties; de enige plek waar academische instellingen en bibliotheken recente, professioneel uitgevoerde en gecontroleerde recensies van bronnen voor hun markt vinden.”

Bezoekt u de website voor meer informatie over ccAdvisor.

Over EBSCO Information Services

EBSCO Information Services (EBSCO) is de toonaangevende leverancier van discovery-oplossingen met ruim 11.000 klanten in meer dan 100 landen. EBSCO Discovery Service™ (EDS) is de oplossing waarin via één zoekvenster snel en gemakkelijk in de volledige informatiecollectie van een organisatie gezocht kan worden en die relevantiebepaling van ongeëvenaarde kwaliteit en uitgebreide maatwerkmogelijkheden biedt. EBSCO is tevens gerenommeerd leverancier van online wetenschappelijke content met een aanbod van onder meer honderden databanken, historische archieven, point-of-care informatie en tools voor corporate learning. Daarnaast is EBSCO erkend speler op het gebied van dienstverlening rondom informatiebeheer en –toegang met beheerdiensten voor meer dan 360.000 tijdschriften en uitgeverspakketten en toegang tot ruim 1.000.000 e-books. Kijkt u voor meer informatie op onze website. EBSCO Information Services is een divisie van EBSCO Industries, Inc.

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments