Actueel - Nieuws

Verhoging btw-tarief van 6% naar 9%

De contributie van de KNVI valt onder het lage btw-tarief. Dit tarief is per 1 januari 2019 door de overheid verhoogd van 6% naar 9%.

1 maart 2019

Deze btw verhoging hebben wij niet expliciet aan je meegedeeld in de ledenvergadering van 22 november 2018. Toen hebben we voorgesteld om het contributiebedrag voor 2019 te handhaven. Als bestuur betreuren wij dat wij op dat moment de aanstaande BTW verhoging niet hebben vermeld en wij beseffen dat dit voor onduidelijkheid zou kunnen zorgen als je de factuur voor 2019 ontvangt.

Met dit bericht willen we je voorafgaand aan de contributierun 2019 alsnog hierover informeren. In een jaarbegroting rekent onze vereniging met netto inkomsten. Het is voor de vereniging dus belangrijk dat het netto tarief van de contributie gehandhaafd blijft. Voor een regulier lidmaatschap komt de verhoging van de btw neer op een toename van het bruto contributiebedrag met €4,67. Deze verhoging van het bruto contributiebedrag zul je zien op de factuur die je in maart 2019 van ons ontvangt. 

Mocht je nog vragen hebben over dit bericht dan horen wij dat uiteraard graag.

Sandra de Waart
Secretaris KNVI

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments