Actueel - Nieuws

Bestuursblog April '21: Snoei geeft groei!

De beperkingen door de coronamaatregelen lijken de agenda van de KNVI niet echt te deren; ook in april was er weer voldoende online aanbod voor onze leden. Zeer uiteenlopend qua onderwerpen en daardoor voor veel verschillende doelgroepen interessant. Daar gaan we voor bij de KNVI, want het vakgebied is breed en divers en dus ook de kennisdeling. En wat in de natuur geldt, gaat voor de KNVI kennelijk ook op: snoei geeft groei! Ondanks of misschien dankzij de efficiƫntieslagen die we moesten doen, groeien en bloeien we.

27 april 2021

Op 27 mei is het weer zover, dan  leggen we als bestuur weer verantwoording af aan de Algemene Ledenvergadering. In de voorjaars-ALV leggen we altijd de jaarrekening over het afgelopen jaar voor en vragen we om decharge voor het gevoerde beleid. In de afgelopen bestuursvergadering van 15 april hebben we de agenda voor deze ALV al voorbereid en gewerkt aan de boodschap die wij de vereniging willen meegeven voor 2021.

Want de contouren van het Taart & Kersen-model beginnen nu vorm te krijgen, de Super Tuesday- events zijn een mooi voorbeeld van samenbrengen van inspanning en focus. De snoei die we willen voorstellen is het opheffen van een aantal inactieve Interessegroepen. Gelukkig ontstaat door snoei op de ene plek weer groei en bloei op een andere, er is zeker 1 nieuwe interessegroep die graag geformaliseerd wil worden.

Naast dit “saaiere” bestuurswerk zijn er natuurlijk ook spannendere zaken te melden. De Rijksoverheid wil graag met de KNVI samenwerken op het gebied van kennisontwikkeling van de informatieprofessional. De Interessegroep SOD heeft meteen al eerste stappen gezet door het organiseren van gezamenlijke maandelijkse themasessies. Gratis voor leden van de KNVI én voor de leden van KIA en BreedNetwerk.

Maar er zit nog meer in het vat binnen deze samenwerking, zoals deelname aan werkgroepen, expertbevragingen en gezamenlijke workshops over competenties en skills. We zijn heel blij dat onze leden zo in trek zijn! Binnenkort formaliseren we de samenwerking met het tekenen van een intentieverklaring, hopelijk mogen we dan weer op de foto, met champagne.

Ook een mooie samenwerking is die met het Nederlandse chapter van het International Institute for Business Analysis (IIBA NL). We gaan met IIBA events delen en onderzoeken of onze PE punten waardevol zijn voor hun gecertificeerde BA’s. Supermooi natuurlijk, voor de leden van beide verenigingen. Er zijn nog meer mooie allianties in het verschiet, maar daarover volgende keer weer meer.

En als laatste onderwerp: het bestuur zelf. Tijdens deze ALV nemen we afscheid van Marco Dumont. Hij bekommerde zich op verenigingsniveau om alles rondom Educatie & Professionele Ontwikkeling. Geheel in de geest van zijn portefeuille heeft hij besloten te gaan promoveren, maar daardoor heeft hij minder (geen) tijd voor bestuurswerk. We bedanken hem voor zijn inzet voor het neerzetten van de PE-punten structuur en wensen hem heel veel succes met de promotie! Voor zijn vervanging hebben we al een paar mooie kandidaten, het is een belangrijk, zo niet HET onderwerp, dus we willen wel een topper natuurlijk.

Voor nu, blijf gezond, heb een mooie Koningsdag en tot de volgende keer.

Hartelijke groet namens het verenigingsbestuur,

Sandra de Waart

Secretaris

Over de auteur

KNVI

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments