Actueel - Nieuws

How we realize the future of our vital infrastructure

How we realize the future of our vital infrastructure

27 december 2019

Vincent van der Goes vertelt over ons werk aan een veiligheid kritisch treinbesturingssysteem. Er is daar laat in het ontwikkelproces een nieuw test automation tool geïntroduceerd, waarbij we tegen een aantal uitdagingen aanliepen. De eisen aan het systeem zijn complex; in sommige gevallen nemen deze 3 pagina's tekst in beslag. Het was legacy software, waar toepassing van SOA architectuur heeft geresulteerd in sterk gekoppelde componenten die afzonderlijk lastig in isolatie testbaar zijn.

De bestaande testset was gerealiseerd met minder geschikte tooling, elke nacht faalden honderden testen en het was lastig de resultaten te analyseren. Onze aanpak was om 'from scratch' een nieuwe testtool te bouwen, waarbij we een eigen Domain Specific Language (DSL) hebben gedefinieerd, gebruikmakend van Java en JUnit. Het vervangen van de oude test suite met de nieuwe was bewust een langzaam proces, omdat het Safety Integrity Level (SIL-1) vereiste dat alle requirements continu worden afgedekt in testen. Vincent vertelt over hoe we dit hebben aangepakt terwijl het ontwikkelwerk aan het systeem gewoon doorging.

William Bats zal je kort meenemen in de visie van CGI op de transitie binnen het vakgebied van Asset Management en de rol die Digital Twins hierbij spelen.

In detail gaat het vakgebied Asset Management over het in stand houden van de infrastructurele componenten zoals de dijken, de wegen, het spoor etc., die nodig zijn voor deze diensten

17:00 Ontvangst met hapje en drankje
18:00 Opening
18:05Test automation voor een legacy treinbesturingssysteem 
18:55 Break
19:10 iAMLab: praktijklaboratorium Infra en Asset Management 
20:00 Netwerkborrel met een hapje en een drankje

Over de auteur

Regio Rotterdam

deel deze pagina via

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl. Comments